cookie-og-privatlivspolitik
Der skydes lørdag med tåregas i midten af Paris, efter demonstranter har kastet genstande mod politiet og forsøgt at bygge barrikader i gaderne. Bag demonstrationerne står bevægelsen De Gule Veste, og protesterne er rettet mod regeringens skærpede politik om vaccinationer mod covid-19.

2

Billeder

Der skydes lørdag med tåregas i midten af Paris, efter demonstranter har kastet genstande mod politiet og forsøgt at bygge barrikader i gaderne. Bag demonstrationerne står bevægelsen De Gule Veste, og protesterne er rettet mod regeringens skærpede politik om vaccinationer mod covid-19.
Foto: Sameer Al-Doumy/Ritzau Scanpix

Udland

Krav om vaccinationer udløser uroligheder i franske byer

Krav om vaccinationer og coronapas mødes med demonstrationer i Frankrig, Italien og Grækenland.
24. juli 2021 kl. 17:22 Af Ritzau

Mange tusinde modstandere af vaccinationer og andre typer demonstranter stødte lørdag sammen med politiet flere steder i Frankrig.

Politiet skød med tåregas i Paris' bymidte, og demonstranter byggede barrikader i gaderne. Det rapporterer nyhedskanalen BFMTV.

Urolighederne var koncentreret i området omkring banegården Saint-Lazare. Protesterne var vendt mod regeringens krav om coronapas.

Der blev også demonstrerer i byer som Marseille, Lyon, Nantes, Montpellier og Toulouse.

I Strasbourg var 4000 mennesker på gaden for at protestere mod regeringens coronapolitik.

Annonce

- Frihed, frihed, råbte demonstranterne. Andre krævede med slagord, at præsident Emmanuel Macron træder tilbage.

Der har i over et år været flere lignede demonstrationer i Frankrig. Blandt nogle borgere er der en betydelig skepsis og modstand over for vaccinerne mod covid-19.

Tusinder har også demonstreret lørdag i Italien og Grækenland mod skærpede krav om vaccinationer og coronapas, skriver AFP.

3000 var forsamlet i Rom for at protestere mod kravet om coronapas. Der var også protester i Milano, Torino og Napoli.

I Athen måtte græsk politi skyde med tåregas mod over 4000 mennesker. Det var tredje gang denne måned de var mødt op foran parlamentet for at udtrykke deres vrede over, at folk inden for sundhedsvæsnet og andre brancher har pligt til at lade sig vaccinere.

Annonce

Her blev der ifølge politiet kastet med benzinbomber.

Frankrigs præsident, Macron, har senest krævet, at alle sundhedsmedarbejdere skal lade sig vaccinere. Ellers vil de ikke få udbetalt løn.

Senatet i Paris skal i løbet af weekenden stemme om et lovforslag fra regeringen, som blev godkendt af underhuset fredag. Det vil gøre coronapas obligatoriske og stille krav om, at læger, sygeplejersker og andre sundhedsmedarbejdere lader sig vaccinere.

Hvis man ikke vil lade sig vaccinere eller stille med en negativ coronatest, kan man heller ikke få det coronapas, der vil give adgang til barer, restauranter, biografer og andre forlystelser.

Arrangørerne af lørdagens demonstrationer var den bevægelse, der kalder sig De Gule Veste.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE