cookie-og-privatlivspolitik
Syriske regeringsstyrker ankommer til byen Tal Tamer. Læger uden Grænser evakuerer alle internationalt ansatte fra det nordøstlige Syrien, oplyser organisationen tirsdag. (Arkivfoto)
Syriske regeringsstyrker ankommer til byen Tal Tamer. Læger uden Grænser evakuerer alle internationalt ansatte fra det nordøstlige Syrien, oplyser organisationen tirsdag. (Arkivfoto)
Foto: Delil Souleiman/Ritzau Scanpix

Udland

Læger uden Grænser evakuerer ansatte fra uro i Syrien

Ekstrem svær beslutning, siger Læger uden Grænser, der stopper de fleste aktiviteter i det nordøstlige Syrien.
15. oktober 2019 kl. 18:11 Af Ritzau

Annonce

Læger uden Grænser standser de fleste aktiviteter i det nordøstlige Syrien og evakuerer alle sine internationalt ansatte fra området.

Det oplyser organisationen i en pressemeddelelse.

Der er ingen danskere blandt de evakuerede medarbejdere.

Organisationen kalder det en svær beslutning, men forklarer stoppet med den ekstremt ustabile situation og en manglende sikkerhedsgaranti.

- Det har ikke været muligt for os at få forhandlet sikker adgang til at kunne give lægehjælp og generel humanitær hjælp til de tusinder af mennesker, der har brug for det.

- Derfor er vi blevet nødt til at tage den ekstremt svære beslutning at evakuere vores udsendte midlertidigt, siger Læger uden Grænsers danske direktør, Jesper Brix.

Læger uden Grænser fortsætter dog alle sine aktiviteter i det nordvestlige Syrien ved at støtte sundhedsklinikker og drive mobile klinikker.

Siden onsdag i sidste uge, hvor Tyrkiet gennemførte luftangreb og bombardementer langs den tyrkisk-syriske grænse, har der været en ekstremt ustabil situation i det nordøstlige Syrien, skriver organisationen.

Derfor evakuerer den sine internationalt ansatte fra projekter i Ain Issa, al-Hol, Tal Abyad, Tal Tamer, Tal Kocher/Yaroubiyah, Kobane/Ain al-Arab og Raqqa by.

- Det har været ekstremt svære beslutninger, da Læger uden Grænser er meget bevidst om behovet for flygtningene og de sårbare personer i området, lyder det i meddelelsen.

Læger uden Grænser beskriver blandt andet, at man i forrige uge gav lægehjælp, vand og psykisk hjælp til folk i lejren i Ain Issa.

- Nu er de efterladt i en meget usikker situation, og vi er ekstremt bekymrede for deres helbred, lyder det i pressemeddelelsen.

Også Folkekirkens Nødhjælp har trukket sig. Organisationen meddelte lørdag, at den har stoppet alle aktiviteter i det nordøstlige Syrien. Der er tale om en midlertidig beslutning, der er truffet af sikkerhedsmæssige årsager, lød det.

Røde Kors ser derimod ikke grund til at standse sine aktiviteter i det nordøstlige Syrien.

- Det er klart, at vi løbende evaluerer, hvordan vi støtter dem i området bedst, men vi ser ikke nogen grund til at evakuere de internationalt ansatte, vi har i Syrien.

- Røde Kors hjælper de sårede uden at skele til, om det er den ene eller anden side. Det er også det, vi gør i Syrien, siger Bjarke Skaanning, katastrofechef hos Røde Kors.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce