cookie-og-privatlivspolitik
Med falske ligposer og figurer af manden med leen protesteres der flere steder i USA mod skolegenåbninger, her i New York City.
Med falske ligposer og figurer af manden med leen protesteres der flere steder i USA mod skolegenåbninger, her i New York City.
Foto: Eduardo Munoz/Reuters

Udland

Lærere i USA går på gaden mod undervisning under pandemi

Flere delstater har besluttet at genåbne skoler i USA. Men mange lærere ser det som et risikabelt eksperiment.
04. august 2020 kl. 04:10 Af Ritzau

Annonce

Lærere fra en række skoler i USA demonstrerer mandag lokal tid mod flere delstaters planer om at genoptage undervisningen.

De mener, at det er for risikabelt at genoptage undervisningen, mens coronavirus fortsat hærger USA.

I lange rækker kører lærerne i biler, hvorpå der blandt andet er skrevet opfordringer til myndighederne om at anvende onlineundervisning, indtil det igen er sikkert at komme i klasseværelset.

- Jeg ønsker ikke udsætte mig selv eller mine elever for fare. Jeg ønsker ikke at være et eksperiment, siger Andrea Parker, der underviser yngre klasser i en skole i Chicago.

Lærerne ønsker blandt andet, at skoledistrikterne ansætter mere sundhedspersonale samt flere vejledere.

Både i Chicago, Milwaukee og Philadelphia har der været bilprotester. Også i Los Angeles har der været demonstrationer, og i Connecticut kørte omkring 400 biler på række forbi guvernøren Ned Lamonts hjem, mens de dyttede.

Fagforeningen for lærere i Milwaukee, der repræsenterer undervisere i hele delstaten Wisconsin, har på Twitter offentliggjort billeder af protesterne.

På en gravsten af pap har nogle skrevet, at "her ligger en elev fra tredje klasse fra Greenbay, der fik covid på skolen".

Og på en anden papgravsten står der:

- Hvil i fred, bedstemor fik covid, da hun hjalp sine børnebørn med lektierne.

Over 155.000 mennesker i USA er døde efter coronavirussmitte.

På landsplan faldt smittetallet sidste uge for anden uge i træk, men i over 20 delstater steg tallet i forhold til den forudgående uge. Det gælder blandt andet i Missouri, Montana og Oklahoma.

Dødstallet er i USA steget for fjerde uge i træk til over 8500 mennesker i de syv dage op til og med 2. august. Det viser en Reuters-analyse.

Delstaterne Arizona, Californien, Florida og Texas, som er nogle af de største amerikanske stater, har både haft færre smittede og indlæggelser.

Californiens guvernør, Gavin Newsom, siger, at der også ligger færre på intensivpladser, men at det er for tidligt at begynde at fejre noget.

- Virusset kommer ikke til at forsvinde, siger han.

- Det kommer ikke til at holde fri på Labor Day, i weekenden eller i løbet af halloween. Indtil vi har en vaccine, bliver vi nødt til at leve med virusset.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

Annonce