cookie-og-privatlivspolitik
Venezuelas præsident, Nicolas Maduro (foto), og oppositionslederen Juan Guaidó er nået til enighed om at samarbejde om at rejse penge til bekæmpelse af coronavirusset.
Venezuelas præsident, Nicolas Maduro (foto), og oppositionslederen Juan Guaidó er nået til enighed om at samarbejde om at rejse penge til bekæmpelse af coronavirusset.
Foto: Miraflores Palace/Reuters

Udland

Maduro og Guaido samarbejder om Venezuelas coronakrise

Panamerikansk Sundhedsorganisation er med til at sikre mere effektiv indsats mod pandemi i splittet land.
03. juni 2020 kl. 13:20 Af Ritzau

Annonce

Venezuelas præsident, Nicolas Maduro, og oppositionslederen, Juan Guaidó, er nået til enighed om at samarbejde om at rejse penge til bekæmpelse af coronakrisen i landet.

Med hjælp fra Den Panamerikanske Sundhedsorganisation, Paho, vil regering og opposition i det splittede land koordinere bestræbelser på at finde finansielle ressourcer til kampen mod pandemien.

Landets kommunikationsminister, Jorge Rodriquez, har læst hele den indgåede aftale op på det statslige tv.

Venezuela har officielt meddelt, at der er 1819 Covid-tilfælde i landet, og at 18 er døde med coronavirus. Men internationale organisationer som Human Rights Watch mener, at de reelle tal er langt højere.

Venezuelas Maduro får skyld for det økonomisk sammenbrud i det ellers olierige land. Mange kalder ham for en venstreorienteret diktator, og både EU og USA tager afstand fra Maduro og støtter oppositionen under ledelse af Guaido.

Et valg i 2018 var ifølge Guaido stærkt præget af valgsvindel.

Over fem millioner mennesker er ifølge FN flygtet fra Venezuela i de seneste fem år. For 20 år siden var Venezuela Sydamerikas rigeste land.

Det overraskende samarbejde mellem de to politikere er endnu ikke konkretiseret med konkrete planer og præcise detaljer.

Guaido's hold siger, at den nye fond vil modtage penge via Paho. Penge vil gå til internationale nødhjælpsgrupper - og ikke til regeringen under Maduro.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce