cookie-og-privatlivspolitik
Tidligere præsident Donald Trump vil i næste weekend gøre det klart, at han er den "formodede" præsidentkandidat for Det Republikanske Parti i 2024. Det rapporterer den digitale nyhedstjeneste Axios. Trump ventes at tale på en konservativ konference i Orlando i Florida.
Tidligere præsident Donald Trump vil i næste weekend gøre det klart, at han er den "formodede" præsidentkandidat for Det Republikanske Parti i 2024. Det rapporterer den digitale nyhedstjeneste Axios. Trump ventes at tale på en konservativ konference i Orlando i Florida.
Foto: Cheriss May/Reuters

Udland

Medie: Trump vil kalde sig sit partis formodede kandidat

- Jeg er den formodede konservative kandidat ved valget i 2024. lyder Trumps hovedbudskab ifølge Axios.
22. februar 2021 kl. 19:06 Af Ritzau

Annonce

Tidligere præsident Donald Trump vil i næste weekend gøre det klart, at han er den "formodede" præsidentkandidat for Det Republikanske Parti i 2024.

Det rapporterer den digitale nyhedstjeneste Axios. Trump ventes at tale på en konservativ konference i Orlando i Florida.

Det vil være Trumps første offentlige optræden, efter at han forlod Det Hvide Hus den 20. januar.

"Jeg er den formodede kandidat ved præsidentvalget i 2024."

Sådan vil Trumps hovedbudskab lyde på den konservative CPAC-konference ifølge Axios.

Annonce

Flere kilder siger til Axios, at Trumps tale bliver en test eller en styrkeopvisning, hvor han ventes at erklære, at han stadig er den, som bestemmer hos Republikanerne selv om han ikke sidder i Det Hvide Hus og heller ikke har Twitter til sin rådighed.

Axios melder, at holdningen blandt Trumps rådgivere er, at ekspræsidentens magt over det konservative parti er stærkere end nogensinde, og at ingen vil vove at udfordre ham.

Talen er planlagt til at finde sted søndag den 28. februar på en konservativ politisk konference. Arrangementet er den største årlige samling af konservative politikere.

Den tidligere præsident forventes også at udfordre den "den katastrofale grænsepolitik", som hans efterfølger Joe Biden fører.

Trumps fire år i Det Hvide Hus sluttede, kort efter at han blev anklaget for at opildne til dødbringende uroligheder i og ved Kongressen den 6. januar, hvor lovgivere var i færd med at godkende Bidens valgsejr.

Annonce

Trump blev i denne måned frikendt ved rigsretten for anklagerne, men han har udtrykt sine vrede over de republikanere, der gik imod ham.

Det gælder blandt andet Senatets mindretalsleder, Mitch McConnell, der er USA's øverste valgte republikaner.

McConnell sagde efter afgørelsen, at Trump trods frikendelsen var "praktisk og moralsk ansvarlig" for det dødelige stormløb mod Kongressen.

Flere toprepublikanere, der betragtes som mulige kandidater til partiets præsidentvalg i 2024, skal også tale ved konferencen.

Det gælder blandt andre den tidligere udenrigsminister under Trump, Mike Pompeo, og Kristi Noem, der er guvernør i South Dakota.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

AF: JOHN WENNERWALD

Din region er foran 14. februar 2021 kl. 20.59

AF: BENNY BURMEISTER

Gratis transport af el. 10. februar 2021 kl. 09.41

Annonce

ANNONCE