cookie-og-privatlivspolitik

Udland

Mediemogulen Jimmy Lai er løsladt i Hongkong

Lai forlod sent tirsdag en politistation i Hongkong. Han blev tiljublet af tilhængere, da han var på fri fod.
11. august 2020 kl. 19:50 Af Ritzau

Annonce

Mediemogulen og milliardæren Jimmy Lai, som er en udtalt kritiker af det kinesiske styre i Hongkong, er blevet løsladt af politiet mod kaution.

Lai forlod sent tirsdag en politistation i Hongkong. Han blev tiljublet af tilhængere uden for politistationen. Det skriver AFP.

Lai er en af Hongkongs mest profilerede entreprenører og demokratiforkæmpere. Han blev anholdt tidligt mandag, hvor han fik at vide, at han var under mistanke for at samarbejde med udenlandske magter i forbindelse med en omstridt sikkerhedslov, som Kina indførte i Hongkong i juni.

Jimmy Lai er indehaver af tabloidavisen Apple Daily. Han blev anholdt med to af sine sønner og mindst fem eller seks andre mænd.

Han er en udtalt kritiker af det kinesiske styre, og han har spillet en central rolle for den prodemokratiske bevægelse i Hongkong.

I et interview med Reuters i maj fastslog Lai, at han ville blive i Hongkong og fortsætte med at kæmpe for demokratiet, selv om han forventede at være et af målene for den nye sikkerhedslov.

I slutningen af februar blev Jimmy Lai anholdt og sigtet for ulovligt at have deltaget i en forbudt demonstration mod regeringen i Hongkong den 31. august sidste år.

Tilbage i 2014 blev Jimmy Lai også anholdt, efter at han nægtede at forlade en prodemokratisk demonstration i Hongkong.

I slutningen af juli anholdt Hongkongs politi fire yngre studerende for mistanke om brud på sikkerhedsloven. Det var første gang, at loven blev anvendt til anholdelser, som ikke har forbindelse til demonstrationer.

USA's udenrigsminister, Mike Pompeo, og den nationale sikkerhedsrådgiver, Robert O´Brien, har kritiseret anholdelsen af den prodemokratiske avisejer.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

Annonce