cookie-og-privatlivspolitik
Meghan Markle antyder, at Buckingham Palace er med til at "udbrede falske indtryk" af hende og prins Harry. Den opsigtsvækkende udtalelse fremsætter hun i et tv-interview hos CBS med den amerikanske talkshowvært Oprah Winfrey. Interviewet vises i dansk tv på mandag.
Meghan Markle antyder, at Buckingham Palace er med til at "udbrede falske indtryk" af hende og prins Harry. Den opsigtsvækkende udtalelse fremsætter hun i et tv-interview hos CBS med den amerikanske talkshowvært Oprah Winfrey. Interviewet vises i dansk tv på mandag.
Foto: Daniel Leal-Olivas/Ritzau Scanpix

Udland

Meghan Markle beskylder kongehus for at sprede løgne

Oprah Winfrey har interviewet prins Harry og Meghan Markle, som er stærkt kritisk over for kongehuset.
04. marts 2021 kl. 13:49 Af Ritzau

Meghan Markle, der er gift med prins Harry, antyder, at Buckingham Palace er med til at "udbrede falske indtryk" af hende og prinsen.

Den opsigtsvækkende udtalelse fremsætter hun i et tv-interview hos CBS med den amerikanske talkshowvært Oprah Winfrey.

Der er kun offentliggjort små klip fra interviewet, som bringes i sin helhed i amerikansk tv søndag. Det bringes i britisk og dansk tv dagen efter. Herhjemme i TV3 og Viafree.

Til et spørgsmål fra Winfrey om, hvordan Meghan Markle har det med, at hendes offentlige udtalelser og meninger bliver hørt i Buckingham Palace, svarer hun:

- Jeg mener ikke, at Buckingham Palace efter så lang tid kan forvente, at vi stadig er tavse, når "The Firm" spiller en aktiv rolle i at gøre usandheder om os vedvarende.

Annonce

Klippet er offentliggjort, efter at kongehuset har gjort det klart, at det vil undersøge påstande i avisartikler om, at Markle skal have overfuset unge ansatte, da hun boede i Kensington Palace. Disse beskyldninger mod Markle er først blevet offentliggjort efter Winfrey-interviewet.

Meghan Markle siger også, at hvis det er et spørgsmål om at kunne miste noget som følge af interviewet, så er der allerede gået en masse tabt.

Interviewet ventes at give et detaljeret indtryk af den korte periode, hvor parret sammen var en del af kongefamilien, inden de trådte tilbage og flyttede til USA.

Det er i en artikel i The Times onsdag, at det hævdes, at Meghan vil blive konfronteret med en klage fra en ansat. Det gælder ifølge artiklen en episode i oktober 2018, da parret boede i Kensington Palace.

Ifølge en lækket mail fra en ansat skal Meghan have tvunget to personlige assistenter ud af huset. Artiklen hævder, at hun undergravede en tredje ansats selvtillid.

Annonce

I en presseerklæring fra Buckingham Palace, som står for ansættelserne i den royale stab, giver kongefamilien udtryk for "dyb bekymring" over beskyldningerne, som omtales i The Times.

- Omstændighederne vil blive undersøgt af HR-teamet på Buckingham Palace, hedder det.

Det bliver samtidig understreget, at den værdighed, som traditionelt omgiver stillinger i den royale stab, ikke må undergraves, og at overfusninger eller chikane ikke tolereres.

Parret, der officielt har titel af hertug og hertuginde af Sussex, chokerede sidste år den kongelige familie ved at meddele, at de havde planer om at træde tilbage fra deres kongelige roller. Efter en tænkepause bekræftede de i sidste uge den beslutning.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

Annonce

ANNONCE