cookie-og-privatlivspolitik
Enorme snemasser har forværret problemerne i Spanien under vinterstormen "Gloria". Her går lokale gennem snevejret i den østlige by Morella.
Enorme snemasser har forværret problemerne i Spanien under vinterstormen "Gloria". Her går lokale gennem snevejret i den østlige by Morella.
Foto: Juan Medina/Reuters

Udland

Mindst 13 er omkommet under vinterstorm i Spanien

Uvejr har ødelagt mange butikker og restauranter langs østkysten, hvor gader og pladser er oversvømmet.
24. januar 2020 kl. 09:31 Af Ritzau

Annonce

Mindst 13 personer er omkommet under en voldsom vinterstorm i det nordøstlige Spanien.

Uvejret har ødelagt butikker og restauranter langs østkysten, hvor høje bølger er slået ind over land og har oversvømmet gader og pladser. Det rapporterer flere lokale medier ifølge BBC.

Stormen, voldsomme bølger og snemasser har fået broer til at kollapse. Flere sandstrande er blevet ødelagt.

Blandt de omkomne er en 77-årig mand, som blev dræbt, da et drivhus styrtede sammen over ham i Andalusien i det sydlige Spanien samt en mand, som styrtede i havet i havnebyen Palamos i den nordøstlige del af landet.

Fire personer er meldt savnet under stormen, som har fået navnet "Gloria". som har vindstød på over 27 meter per sekund. En 25-årig britisk mand, som besøgte en strand på turistøen Ibiza, er blandt de savnede.

Premierminister Pedro Sanchez besøgte torsdag Mallorca, som også er ramt af ødelæggelser, og han blev fløjet hen over ødelæggelserne i den nordlige del af landet.

- Vi vil ikke spare på ressourcer og redningsindsats i denne krise, siger Sanchez, som understreger, at klimaforandringer har spillet en rolle for udviklingen.

- De meteorologiske fænomener, som vi er vidner til, er ikke kun forårsaget af klimaforandringer, men det er også rigtigt at sige, at klimaforandringer forstærker dem, siger premierministeren til AFP.

I regionen Girona i det nordøstlige Catalonien var 220.000 mennesker tidligere på ugen uden strøm.

Motorvejen AP7, som forbinder Spanien med Frankrig, blev blokeret midt på grænsen på grund af de store mængder sne. Også togtrafikken i området er ramt af snemasserne.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

Annonce