cookie-og-privatlivspolitik
Langs denne vej i Ituri i DRCongo kæmper militæret mod forskellige militser. Hundredvis er blevet dræbt i de seneste år. Et angreb på en flygtningelejr i den nordøstlige del af DRCongo har kostet mindst 22 civile for Røde Kors, Mambo Bapu Mance
Langs denne vej i Ituri i DRCongo kæmper militæret mod forskellige militser. Hundredvis er blevet dræbt i de seneste år. Et angreb på en flygtningelejr i den nordøstlige del af DRCongo har kostet mindst 22 civile for Røde Kors, Mambo Bapu Mance
Foto: Alexis Huguet/Ritzau Scanpix

Udland

Mindst 22 civile er dræbt i flygtningelejr i DRCongo

Røde Kors siger, at den bevæbnede gruppe Codeco har dræbt mange civile i lejr i det nordøstlige DRCongo
29. november 2021 kl. 08:53 Af Ritzau

Et angreb på en flygtningelejr i den nordøstlige del af DRCongo har kostet mindst 22 civile livet, oplyser en talsmand for Røde Kors, Mambo Bapu Mance.

Han beskylder den bevæbnede gruppe Codeco for at have udført angrebet, som fandt sted søndag.

For en uge siden blev 29 personer dræbt i samme lejr.

Mambo Bapu Mance siger, at 20 af de dræbte blev begravet øjeblikkeligt i to fælles grave, mens to andre af de dræbte, blev begravet senere.

En talsmand for den respekterede overvågningsgruppe KST, der har hovedkvarter i USA, bekræfter, at antallet af dræbte er 22.

Annonce

En militær talsmand i regionen, løjtnant Jules Ngongo, siger, at oprørere fra Codeco er blevet drevet tilbage. Han oplyser ikke yderligere detaljer.

I Bruxelles siger EU's udenrigspolitiske chef, Josep Borrell Fontelles, at der må slås hårdt ned på gerningsmændene.

- EU fordømmer dette nye skrækkelige angreb, som er udført af en milits mod civile, hvoraf de fleste var internt fordrevne.

Ituri-provinsen i det nordøstlige DRCongo er rigt på guld. En voldsspiral blev indledt i regionen i 2017, da Codeco blev dannet. Gruppen er siden blev opsplittet i to.

Myndighederne har siden maj kæmpet mod Codeco og andre oprørere i Ituri og naboprovinsen Nord Kivu. Civile myndigheder er udskiftet med militær og politi.

Annonce

Ved to andre angreb lørdag i Ituri, blev mindst ni civile dræbt, siger lederen af en borgerrettighedsgruppe, Isaac Nyakuklinda, til AFP.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE