cookie-og-privatlivspolitik
Michael Gove har ansvar for at forberede Storbritannien frem mod brexit.
Michael Gove har ansvar for at forberede Storbritannien frem mod brexit.
Foto: Peter Nicholls/Reuters

Udland

Minister: Lækkede brexit-papirer viser værst tænkelige scenarie

Lækkede papirer advarer om konsekvenser brexit uden aftale. Meget er sket de seneste tre uger, siger minister.
18. august 2019 kl. 14:03 Af /ritzau/

Annonce

De lækkede dokumenter, der belyser effekterne ved, at briterne træder ud af EU uden en aftale 31. oktober, er baseret på "det værst tænkelige scenarie".

Sådan lyder det fra Michael Gove, der som minister har fået ansvar for at forberede vejen mod, at briterne skal forlade det europæiske samarbejde.

- Der er taget vigtige skridt de seneste tre uger for at fremskynde brexit-planlægningen, skriver ministeren på Twitter.

En intern analyse fra den britiske regeringen er blevet lækket til The Sunday Times. Dokumenterne belyser en række praktiske konsekvenser, som borgerne i Storbritannien vil blive ramt af, såfremt det ender i et hårdt brud med EU.

Ifølge avisen kan brexit uden aftale muligvis både betyde mangel på fødevarer, medicin og benzin. Derudover kan det blive nødvendigt at indføre fuld kontrol ved grænsen mellem EU-landet Irland og det britiske Nordirland, står der.

I dokumenterne forsøger regeringen ifølge Sunday Times angiveligt at opridse nogle af de mest sandsynlige "efterskælv" ved en såkaldt no-deal brexit. Men det afviser Michael Gove i sit tweet.

- Normalt kommenterer vi ikke læk, men her er lidt fakta. Yellohammer (dokumenterne, red.) er det værst tænkelige scenarie, står der.

Dokumenterne skal angiveligt være udarbejdet i denne måned af the Cabinet Office, der skal støtte regeringen i at opnå sine målsætninger.

Heri frem går det eksempelvis, at den britiske import af varer ventes at blive voldsomt påvirket i tilfælde af et hårdt brexit sidst i oktober.

Op mod 85 procent af lastbilerne, der kører med varer via Den Engelske Kanal, er ikke forberedt på at skulle gennem toldkontrol i Frankrig.

Det kan betyde, at de må vente i franske havne.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsnet får et løft i 2020 01. december 2019 kl. 21.30

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Så er det nok! 01. december 2019 kl. 17.10

AF: BJARKE ROSENKILDE

Marcus Knuth, en kommende… 29. november 2019 kl. 13.08

AF: BJARKE ROSENKILDE

Skraldespansk 29. november 2019 kl. 12.51

AF: JOHN WENNERWALD

Kriminelle bandemedlemmer… 24. november 2019 kl. 21.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Bedstemor med slag i! 21. november 2019 kl. 18.21

Annonce