cookie-og-privatlivspolitik

Udland

Ministerium: Mueller-rapport offentliggøres torsdag

Kongressen vil modtage redigeret rapport, og den bliver gjort tilgængelig for USA's borgere.
15. april 2019 kl. 18:24

Annonce

Rusland-rapporten fra den særlige anklager Robert Mueller ventes at blive offentliggjort torsdag. Det oplyser USA's justitsministerium.

Den redigerede rapport vil blive sendt til Kongressen og gjort tilgængelig for offentligheden, siger ministeriets talskvinde Kerri Kupec.

Den tidligere FBI-chef Robert Mueller afsluttede i sidste måned arbejdet med rapporten. Rapporten er på 400 sider. Den blev afleveret til den nyudpegede justitsminister, William Barr, som udsendte et fire sider langt resume.

Det frikendte Trump og hans republikanske kampagne for at have haft et kriminelt samarbejdet med Rusland under valgkampen i 2016.

Det fremgik, at Mueller ikke ville tage stilling til, om der skulle rejses sigtelse mod Trump for at have blokeret opklaringsarbejdet.

Det konstaterede Barr og hans vicejustitsminister, Rod Rosenstein, at det havde han ikke.

Der gik kun to dage mellem Mueller og hans hold afsluttede rapporten og Barr kom med sit fire sider lange resume. Det har undret mange demokrater, at Barr på så kort tid kunne konkludere, at præsidenten og hans folk intet galt har gjort.

De mener, at Barr har været optaget af at nå en konklusion, som er favorabel for Trump.

De seneste uger har et team af embedsmænd i justitsministeriet gennemgået rapporten fra Mueller for at overstrege passager, der anses for at være for følsomme til at blive offentliggjort.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce