cookie-og-privatlivspolitik
Moderna forhandler med EU om levering af millioner af doser af vaccine mod covid-19. Prisen for en dosis vil ligge mellem 157 til 233 kroner. (Arkivfoto).
Moderna forhandler med EU om levering af millioner af doser af vaccine mod covid-19. Prisen for en dosis vil ligge mellem 157 til 233 kroner. (Arkivfoto).
Foto: David Himbert/Ritzau Scanpix

Udland

Moderna afslører pris på vaccine mod covid-19

En dosis af den covid-19-vaccine, som Moderna er tæt på at være i mål med, vil koste mellem 25 og 37 dollar.
22. november 2020 kl. 01:38 Af Ritzau

Annonce

Det amerikanske biotekselskab Moderna vil kræve mellem 25 og 37 dollar (157 til 233 kroner, red.) for en dosis af den vaccine mod covid-19, som selskabet er i de afsluttende forsøg med.

Det siger Modernas topchef, Stéphane Bancel, til den tyske søndagsavis Welt am Sonntag.

- Vores vaccine vil derfor koste nogenlunde det samme som en influenzavaccine, som er på mellem 10 og 50 dollar, siger han.

Selskabet er sammen med det amerikanske Pfizer med helt fremme i kapløbet om at udvikle en vaccine mod det nye coronavirus.

Moderna har oplyst, at dets vaccinekandidat i de afsluttende kliniske studier har vist sig at have en effekt på næsten 95 procent. Dermed kan vaccinen beskytte over ni ud af ti personer mod covid-19.

Selskabet er blandt andet i forhandlinger med EU om levering af hundredvis af millioner doser.

En embedsperson, der er involveret i samtalerne, sagde i begyndelsen af denne uge, at EU-Kommissionen stræber efter at indgå en prisaftale på under 25 dollar per dosis.

- Intet er endnu underskrevet, men vi er tæt på en aftale med EU-Kommissionen. Vi ønsker at levere (vaccinen, red.) til Europa og er i konstruktive samtaler, siger Modernas topchef til Welt am Sonntag.

Han tilføjer, at det kun drejer sig om få dage, før en kontrakt kan være klar.

EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, sagde tirsdag, at hvis alt forløber som forventet, kan EU's lægemiddelagentur inden udgangen af december godkende coronavaccinen fra Moderna samt fra den amerikanske medicinalgigant Pfizer.

Pfizer er i samarbejde med tyske Biontech også i de afsluttende forsøg med en potentiel vaccine, der har vist en effekt på over 95 procent.

EU har underskrevet en kontrakt om levering af 200 millioner doser med mulighed for yderligere 100 millioner.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

Annonce