cookie-og-privatlivspolitik
Lørdag skulle den store Oktoberfest være gået i gang i München. I stedet må øl-elskerne samles på pubber som her i nærheden af Theresienwiese, hvor de stuvende fulde øltelte normalt er opstillet.
Lørdag skulle den store Oktoberfest være gået i gang i München. I stedet må øl-elskerne samles på pubber som her i nærheden af Theresienwiese, hvor de stuvende fulde øltelte normalt er opstillet.
Foto: Andreas Gebert/Reuters

Udland

Münchens pubber får kritik for mini-Oktoberfest i en coronatid

For første gang siden krigen er Bayerns årlige Oktoberfest aflyst. Pubber holder fest, dog ikke uden kritik.
19. september 2020 kl. 22:58 Af Ritzau

Annonce

Den årlige legendariske ølfest i den sydtyske by München, Oktoberfest, er som så meget andet ramt af aflysning på grund af coronaudbruddet.

Men de ølentusiaster, der ikke kan undvære deres ølfest, kan finde trøst i en stærkt neddroslet udgave.

Efter at have hørt, at mange festtrængende mennesker havde planer om alligevel at mødes på Theresienwiese - hvor man normalt samles i store øltelte - har 54 af byens pubber i stedet inviteret til Oktoberfest.

Det sker under navnet "Pub Wiesn", som er det lokale navn for ølfesten. Pub Wiesn gik i gang lørdag - med afstand og mundbind.

Initiativet møder kritik i München, hvor antallet af nye smittetilfælde er steget på det seneste, og der er indført krav om, at de større skoleelever skal have mundbind på.

- Børnene skal begrænse sig, men det åndssvage Pub Wiesn kan finde sted, skriver en München-borger på Twitter.

Mange andre finder det uansvarligt, at pubberne ikke aflyser.

- I lyset af det stigende antal nye infektioner med covid-19, betragter jeg den nedtonede Pub Wiesn med skepsis og bekymring, siger overlæge ved klinik for smitsomme sygdomme på Schwabing-hospitalet i München.

Andre, som den 77-årige Günter Werner, der fortæller, at han ikke er gået glip af én eneste Oktoberfest i 60 år, er glade.

Günter Werner siger, at pubbernes initiativ er langt bedre end hans oprindelige plan, som gik ud på at "sidde på Theresienwiese med en ramme øl".

Münchens borgmester, Dieter Reiter, siger, at der bliver holdt godt øje med situationen og ikke mindst med smittespredningen.

Allerede i april meddelte ministerpræsidenten i Bayern, Markus Söder, at den årlige Oktoberfest var aflyst på grund af coronaudbruddet.

Ølfesten tiltrækker normalt omkring seks millioner besøgende årligt. Den har ikke været aflyst siden Anden Verdenskrig.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce