cookie-og-privatlivspolitik
Protesterne mod militærkuppet fortsætter med stort set ufortrøden styrke i Myanmar. Her er tusindvis af studerende samlet i landets næststørste by, Mandalay, fredag.
Protesterne mod militærkuppet fortsætter med stort set ufortrøden styrke i Myanmar. Her er tusindvis af studerende samlet i landets næststørste by, Mandalay, fredag.
Foto: Uncredited/Ritzau Scanpix

Udland

Myanmars FN-ambassadør beder om hjælp til at stoppe kup

Myanmar skal bruge hjælp til at stoppe undertrykkelsen og give magten tilbage til folket, siger repræsentant.
26. februar 2021 kl. 17:53 Af Ritzau

Myanmars FN-ambassadør sender en indtrængende appel til FN's medlemslande om at "bruge alle nødvendige midler til at skride ind over for Myanmars militær".

- Vi har brug for den stærkest mulige handling fra det internationale samfund for omgående at stoppe militærkuppet, stoppe undertrykkelsen af uskyldige mennesker, give statsmagten tilbage til folket og genetablere demokratiet, siger Kyaw Moe Tun.

Han talte fredag til de 192 andre medlemslande i FN's Generalforsamling og fik stående applaus fra de fleste af dem. Kyaw Moe Tun taler på vegne af den afsatte civile regering under ledelse af Aung San Suu Kyi.

Regering blev væltet ved et militærkup 1. februar. Både Suu Kyi og flere andre politiske ledere fra hendes regeringsparti, Den Nationale Liga for Demokrati (NLD), er tilbageholdt.

FN's særlige udsending i Myanmar, Christine Schraner Burgener, efterlyser "et klart signal til støtte for demokratiet". Hun beder lande med indflydelse lægge yderligere pres på Myanmars generaler.

Annonce

Burgener fortæller, at det nye militærstyre har bedt hende udskyde sine besøg i landet.

- Det ser ud til, at de vil fortsætte med at foretage omfattende anholdelser, og at de har presset folk til at vidne mod NLD-regeringen. Det er ondskabsfuldt og umenneskeligt, siger hun.

Myanmar har i de seneste uger været lammet af store demonstrationer og en generalstrejke i protest mod militærkuppet.

Militærchef Min Aung Hlaing siger, at soldaterne bruger minimal magt over for demonstranterne. Men tre demonstranter er blevet dræbt af skud.

FN's generalsekretær, António Guterres, har tidligere sagt, at han vil samle tilstrækkeligt med international støtte "til at sikre, at dette kup slår fejl".
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

Annonce

ANNONCE