cookie-og-privatlivspolitik
Et billede taget fra en videooptagelse af fredagens protester i Bago i Myanmar viser demonstranter skyde fyrværkeri mod militæret. 82 er dræbt i de seneste to døgns protester i byen, siger organisation lørdag.
Et billede taget fra en videooptagelse af fredagens protester i Bago i Myanmar viser demonstranter skyde fyrværkeri mod militæret. 82 er dræbt i de seneste to døgns protester i byen, siger organisation lørdag.
Foto: Handout/Ritzau Scanpix

Udland

Myanmars militær dræber over 80 ved protest mod kup

Soldater slæbte ligene af de dræbte ind i en pagode. Selv buddhistmunke måtte ikke få adgang, siger aktivist.
10. april 2021 kl. 16:00 Af Ritzau

Sikkerhedsstyrker i Myanmar har dræbt 82 mennesker i byen Bago torsdag aften og fredag, hvor der var protester i byen mod militærets magtovertagelse.

Det oplyser en støtteorganisation for politiske fanger, AAPP, og medier i Myanmar.

Soldaterne befandt sig nær en af byens pagoder, og de slæbte ligene af de dræbte ind i pagoden, fortæller en af protestlederne, Ye Htut, til netmediet Myanmar Now.

Ye Htut er en af dem, som militærstyret har udstedt arrestordre mod på grund af hans aktivisme imod militærets magtovertagelse.

Han fortæller til Myanmar Now, at en gruppe munke fredag gik til pagoden og bad soldaterne om lov at komme ind, så de kunne bringe de sårede til et hospital. Men soldaterne afviste at lade dem komme ind.

Annonce

Soldaterne brugte tunge våben mod demonstranterne under sammenstødet, der begyndte klokken 05 om morgenen fredag.

- De har skudt med tunge våben. Jeg kan stadig høre lyden af skud nu, fortalte en indbygger i Bago til Myanmar Now fredag formiddag.

Bago ligger lidt nordøst for Myanmars største by, Yangon.

Lørdag fortsætter protesterne mod militærkuppet i både Yangon, Mandalay, Bagan, Sagaing og en række andre byer i Myanmar.

Militæret tog magten i det sydøstasiatiske land i de tidlige morgentimer den 1. februar, da de anholdt landets civile leder, Aung San Suu Kyi.

Annonce

Hun og flere medlemmer af hendes regering sidder nu i husarrest.

Siden 1. februar er over 600 civile blevet dræbt. Desuden er der meldinger om, at mange anholdte demonstranter er blevet tortureret, og en del af dem er idømt lange fængselsstraffe.

Fredag meddelte militæret, at 19 mennesker er dømt til døden - 17 af dem in absentia - for et drab på en pårørende til en af hærens kaptajner. De 19 dømte menes at være demonstranter.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE