cookie-og-privatlivspolitik
Demonstranter i delstaten Kachin i Myanmar holder bannere med opbakning til den samlingsregering, der er dannet af afsatte NLD-politikere og protestledere - National Unity Government (NUG). I Baggrunden blafrer det afsatte regeringsparti NLD's røde flag.

2

Billeder

Demonstranter i delstaten Kachin i Myanmar holder bannere med opbakning til den samlingsregering, der er dannet af afsatte NLD-politikere og protestledere - National Unity Government (NUG). I Baggrunden blafrer det afsatte regeringsparti NLD's røde flag.
Foto: Handout/Ritzau Scanpix

Udland

Myanmars styre stempler civil skyggeregering som terrorister

Terrorstempling betyder, at militærstyret kan slå hårdere ned på oppositionen og på enhver, der taler med dem.
09. maj 2021 kl. 17:50 Af Ritzau

Militærstyret i Myanmar har besluttet, at den nationale samlingsregering (NUG), som modstandere af militærets kup har dannet, skal kategoriseres som en terrororganisation.

NUG er dannet af blandt andet politikere fra den afsatte regeringschef Aung San Suu Kyis parti, NLD. Flere ledere af den protestbevægelse, der har rejst sig mod militærets magtovertagelse, er også en del af den civile skyggeregering.

Men militærstyret mener, at medlemmer af NUG opfordrer folk til at begå terrorhandlinger. Det fremgår af en meddelelse, der blev læst op på statsligt tv lørdag aften.

Det kommer, efter at NUG onsdag meddelte, at den har dannet en såkaldt "folkelig forsvarsstyrke", der skal beskytte civile mod overgreb fra militærets side.

Tidligere har militærstyret erklæret, at samlingsregeringen - og andre sammenslutninger af afsatte politikere - var "ulovlige grupper".

Annonce

At de nu er stemplet som "terrorister" betyder, at enhver, der taler med dem - herunder journalister - kan risikere at blive sigtet efter Myanmars terrorbekæmpelseslove, skriver nyhedsbureauet AFP.

Militæret har slået hårdt ned på de demonstranter, der er gået på gaden for at vise deres modstand mod, at den civile regering er afsat og Suu Kyi er sendt tilbage i husarrest.

Ifølge støtteorganisationen for politiske fanger, AAPP, er 780 mennesker blevet dræbt, siden militæret tog magten 1. februar.

Alligevel var mange mennesker igen på gaden i weekenden for at vise deres modstand mod militærkuppet.

Ud over de mange dræbte er 4899 blevet anholdt, siden militæret tog magten, skriver AAPP på Twitter. Af dem er langt de fleste, nemlig 3826, stadig tilbageholdt eller er blevet dømt.

Annonce

Der er udsendt arrestordre på 1540 andre, der har undgået anholdelse, skriver organisationen.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

AF: JOHN WENNERWALD

Boligmarkedet opvarmes 24. maj 2021 kl. 11.09

Annonce

ANNONCE