cookie-og-privatlivspolitik
Ifølge referatet af telefonsamtalen understregede Netanyahu over for Biden, at Israel "gør alt" for at undgå at såre personer, som ikke er involveret i landets kampe mod Hamas og andre grupper i Gaza. (Arkivfoto).
Ifølge referatet af telefonsamtalen understregede Netanyahu over for Biden, at Israel "gør alt" for at undgå at såre personer, som ikke er involveret i landets kampe mod Hamas og andre grupper i Gaza. (Arkivfoto).
Foto: Pool/Reuters

Udland

Netanyahu til Biden: Vi gør alt for ikke at såre de forkerte

Ledere i Israel og USA har haft telefonsamtale efter israelsk angreb mod bygning, der husede amerikansk medie.
15. maj 2021 kl. 19:19 Af Ritzau

Israel "gør alt" for at undgå at såre personer, som ikke er involveret i landets kampe mod Hamas og andre grupper i Gaza.

Det sagde landets premierminister, Benjamin Netanyahu, under en telefonsamtale lørdag med USA's præsident, Joe Biden.

Det fremgår af et referat af telefonmødet, som Netanyahus kontor har offentliggjort.

Telefonmødet er blevet afholdt, efter at et israelsk luftangreb lørdag jævnede en mediebygning i Gazastriben med jorden. Blandt andet det amerikanske nyhedsbureau AP havde kontorer i bygningen.

Ifølge referatet af samtalen understregede Netanyahu over for Biden, at alle journalister blev evakueret fra bygningen.

Annonce

Af et referat fra Det Hvide Hus fremgår, at Biden påtalte situationen over for Netanyah.

I den forbindelse sagde han, at journalister skal være trygge og beskyttes. Han understregede imidlertid også, at Israel har ret til at beskytte sig selv.

- Præsidenten genbekræftede sin stærke støtte til Israels ret til at beskytte sig selv mod raketangreb fra Hamas og andre terrorgrupper i Gaza, hedder det i referatet.

Også palæstinensernes mangeårige leder, Mahmoud Abbas, har lørdag talt i telefon med Joe Biden. Det var "et vigtigt" opkald, oplyser Abbas' talskvinde.

Det er første telefonsamtale mellem de to ledere, siden Biden overtog posten som præsident i januar.

Annonce

De diskuterede den anspændte situation, og Biden understregede, at USA ønsker at styrke forholdet til palæstinenserne. Det fremgår af et referat af samtalen, som Det Hvide Hus har offentliggjort.

Ejeren af bygningen, der husede mediekontorer, blev advaret, en time før angrebet fandt sted. Derfor var alle i bygningen evakueret, da angrebet begyndte.

Medierne til huse i bygningen har kritiseret angrebet i stærke vendinger. Men Israel har holdt fast i, at angrebet var berettiget.

- Kampfly angreb et højhus, som havde militært udstyr, der tilhørte de militære efterretningstjenester for terrororganisationen Hamas.

- Bygningen var også kontor for civile nyhedsmedier, som terrorgruppen Hamas gemmer sig bag og bruger som menneskeligt skjold, oplyste en talsmand for Israels militær lørdag eftermiddag.

Annonce

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE