cookie-og-privatlivspolitik
Kommunalt ansatte i New York City såsom Frank Esposito (på billedet), der er lærer, skal fra midten af september enten lade sig teste for smitte med coronavirus, hvis ikke de er færdigvaccineret. Det har byens borgmester, Bill de Blasio, annonceret mandag. (Arkivfoto)
Kommunalt ansatte i New York City såsom Frank Esposito (på billedet), der er lærer, skal fra midten af september enten lade sig teste for smitte med coronavirus, hvis ikke de er færdigvaccineret. Det har byens borgmester, Bill de Blasio, annonceret mandag. (Arkivfoto)
Foto: Kathy Willens/Ritzau Scanpix

Udland

New York City til ansatte: Vaccine eller ugentlig test

Alle kommunalt ansatte i New York skal fra midten af september enten være vaccineret eller tage en coronatest.
26. juli 2021 kl. 19:15 Af Ritzau

Fra midten af september vil over 300.000 kommunalt ansatte i den amerikanske storby New York blive mødt med et valg: Tag en ugentlig coronatest eller bliv vaccineret mod covid-19.

Det oplyser byens borgmester, Bill de Blasio, mandag.

Han begrunder tiltaget med behovet for at inddæmme spredningen af coronavirus.

- Det handler om at beskytte arbejdsstyrker, deres helbred og sikkerhed og de mennesker, som de skal tjene, siger Bill de Blasio.

Sundhedsmyndigheder i New York, der med sine over otte millioner indbyggere rummer flere mennesker end Danmark, har advaret om fornyet spredning af virus i byen.

Annonce

54 procent af byens indbyggere er allerede fuldt vaccineret ifølge bystyrets hjemmeside. Myndighederne vil dog gerne have smittespredningen ned, inden skoleåret begynder igen efter sommerferien.

Allerede fra august vil ansatte på alle offentlige hospitaler og klinikker i byen blive mødt med krav om enten en ugentlig test eller vaccination.

I Californien vil de over 230.000 ansatte på delstatsniveau samt alt sundhedspersonale i delstaten blive mødt med samme krav fra august.

Det har delstatsmyndighederne oplyst mandag ifølge nyhedsbureauet AP.

Også det ministerium, der håndterer veteraner på føderalt niveau - altså som en del af hele USA's regering - indfører krav om, at sundhedspersonale skal være fuldt vaccineret inden for otte uger.

Annonce

- Det er den bedste måde at sikre vores veteraner, siger Denis McDonough, der minister for området, i en pressemeddelelse mandag.

Flere steder i verden har myndigheder taget skridt for at øge vaccinetilslutningen, der på den ene eller anden måde inkluderer krav om vaccine.

I Frankrig har mange tusinder været på gaden i protest over en række nye krav, der skal dæmpe spredningen af coronavirusset i landet.

Et af kravene er, at sundhedspersonale skal have påbegyndt vaccine 15. september. Hvis ikke risikerer de at blive suspenderet.

Derudover har man udvidet omfanget af krav om coronapas i Frankrig. Det betyder, at man skal vise coronapas på alle restauranter, tog, fly og andre offentlige steder.

Annonce

Kravet vil fra 30. september gælde alle over 12 år. I Frankrig får man et coronapas som i Danmark: Ved vaccine, negativ coronatest eller overstået infektion.

I Storbritannien har premierminister Boris Johnson også forsøgt at øge andelen af unge, der modtager en vaccine, ved at give dem udsigten til et valg fra oktober: Bliv vaccineret, eller vink farvel til besøget på natklubben.

Ifølge avisen The Guardian sagde Johnson mandag i sidste uge:

- Jeg bør give varsel om, at fra udgangen af september, når alle over 18 år har fået chancen for at få to stik, planlægger vi at gøre færdigvaccination til en betingelse for adgang til en natklub og andre begivenheder, hvor store menneskemængder samles.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE