cookie-og-privatlivspolitik
Nordkoreas leder, Kim Jong-un, forlod fredag den russiske stillehavsby Vladivostok i sin pansrede tog efter et topmøde med den russiske leder, præsident Vladimir Putin.
Nordkoreas leder, Kim Jong-un, forlod fredag den russiske stillehavsby Vladivostok i sin pansrede tog efter et topmøde med den russiske leder, præsident Vladimir Putin.
Foto: Kirill Kudryavtsev/Ritzau Scanpix

Udland

Nordkoreas Kim blev ekstra dag i Rusland uden Putin

Putin tog fra Vladivostok videre til Kina til stor konference i Beijing om omstridt silkevejsprojekt.
26. april 2019 kl. 08:54 Af /ritzau/AFP

Annonce

Nordkoreas leder, Kim Jong-un, forlod fredag den russiske havneby Vladivostok efter et topmøde med den russiske leder, præsident Vladimir Putin.

Kim deltog fredag i en afskedsceremoni på Vladivostok station, inden hans pansrede tog satte i gang i retning mod Pyongyang.

Den nordkoreanske leder valgte at blive i den fjernøstlige russiske by en ekstra dag, hvor han besøgte et mindemonument for faldne under krigen.

Putin tog torsdag fra Vladivostok til Kinas hovedstad, Beijing, for at deltage i en stort anlagt konference med politiske ledere og erhvervsfolk fra mange lande om Kinas silkevejsprojekt.

Projektet er en langsigtet plan om blandt andet at genoprette Silkevejen mellem Kina og Europa via kæmpemæssige investeringer i jernbaner, havne, veje og anden infrastruktur.

Projektet kaldes officielt Belt and Road-initiativet. Det er stærkt omstridt og kritiseres af USA og store EU-lande for at være en gældsfælde og et forsøg på at skabe et kinesisk overherredømme.

Kim Jong-un, som i kraft af topmødet med Putin, synes at står stærkere over for USA, har i Vladivostok kaldt situationen mellem Nordkorea og amerikanerne for "kritisk".

Han siger, at forhandlingerne om Den Koreanske Halvø er gået i stå og bebrejder USA for landets "ensidige attitude".

Kim Jong-un har to gange mødtes med USA's præsident, Donald Trump.

Første gang i Singapore i juni 2018 og senest i Vietnam for to måneder siden. Derudover har delegationer fra de to lande forhandlet sideløbende uden at nå resultater.

Ifølge Kim bør den amerikanske udenrigsminister, Mike Pompeo, fjernes fra forhandlingerne.

Efter topmødet torsdag sagde den russiske præsident, at amerikanske sikkerhedsgarantier måske ikke er nok til at få Nordkorea til at skrotte sit atomprogram.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

AF: LEIF A. JENSEN

Stem, som I plejer og… 13. august 2019 kl. 18.53

AF: JOHN WENNERWALD

Den udødelige 11. august 2019 kl. 21.03

AF: LEIF A. JENSEN

Hold kæft, hvor det går,… 08. august 2019 kl. 09.08

Annonce