cookie-og-privatlivspolitik
Tidligere på året indførte Norge skærpet grænsekontrol ved den svenske grænse på grund af coronaudbruddet. Nu bliver der åbnet for fire nye regioner i Sverige, men lukket for to regioner i det sydlige Sverige tæt ved den danske grænse. (Arkivfoto)
Tidligere på året indførte Norge skærpet grænsekontrol ved den svenske grænse på grund af coronaudbruddet. Nu bliver der åbnet for fire nye regioner i Sverige, men lukket for to regioner i det sydlige Sverige tæt ved den danske grænse. (Arkivfoto)
Foto: Norsk Telegrambyra As/Reuters

Udland

Norge fraråder rejser til fire europæiske rejsemål

Frankrig, Monaco, Schweiz og Tjekkiet samt to sydsvenske regioner bliver røde i Norges nye rejsevejledninger.
06. august 2020 kl. 16:28 Af Ritzau

Annonce

Norge fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Frankrig, Monaco, Schweiz og Tjekkiet.

Desuden ændres anbefalingerne for regionerne Skåne og Kronoberg i det sydlige Sverige.

Alle rejsende fra de fire lande samt de to regioner i Sverige skal i ti dages karantæne, når de rejser ind i Norge. Reglerne gælder fra lørdag.

Det skriver det norske udenrigsministerium i en pressemeddelelse torsdag.

Ændringerne i rejsevejledningerne sker på baggrund af det norske Folkehelseinstituttets vurdering af smitterisikoen de pågældende steder, lyder det.

- Udviklingen i flere europæiske lande går desværre ikke i den rigtige retning, siger udenrigsminister Ine Eriksen Søreide i pressemeddelelsen.

Denne uge har både Frankrig, Monaco, Schweiz og Tjekkiet passeret den grænse, norske myndigheder har sat. Ifølge den må der højst være 20 nye covid-19 tilfælde per 100.000 indbyggere i de seneste 14 dage.

- Denne udvikling bekræfter det, der hele tiden har været regeringens budskab: Både smittesituationen og lokale restriktioner kan ændre sig hurtigt, siger den norske udenrigsminister.

- Alle, der overvejer at rejse til udlandet, må tænke sig grundigt om og sætte sig ind i situationen i det land, de skal rejse til, siger Søreide.

De norske myndigheder opfordrer alle, der har opholdt sig i de såkaldt røde regioner, til at være særligt opmærksomme på symptomer på coronasmitte.

Mens Norge ændrer to sydsvenske regioner fra grøn til rød, bliver der omvendt åbnet for fire andre regioner. Det gælder Dalarna, Södermanland, Uppsala og Västerbotten.

I Danmark har Udenrigsministeriet torsdag opdateret de danske rejsevejledninger. Danmark fraråder nu alle ikke-nødvendige rejser til hele Spanien.

Også fyrstedømmet Andorra bliver lukket land for danske turister.

Både Spanien og Andorra kom på listen over lande, som Norge fraråder alle ikke-nødvendige rejser til, den 25. juli.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tag Coronasnakken med dit barn 27. september 2020 kl. 22.21

AF: ANDREAS ALBERTSEN

Tag stilling til organdonation 25. september 2020 kl. 12.19

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

Annonce