cookie-og-privatlivspolitik
Geir Bukholm (til venstre) fra Folkehelseinstituttet (FHI) erkender, at det er meget uheldigt, at den norske vaccineplan nu skrider. (Arkivfoto)
Geir Bukholm (til venstre) fra Folkehelseinstituttet (FHI) erkender, at det er meget uheldigt, at den norske vaccineplan nu skrider. (Arkivfoto)
Foto: Terje Bendiksby/Ritzau Scanpix

Udland

Norge modtager 400.000 færre doser og udskyder vaccinemål

Norge havde regnet med at modtage 1,2 millioner coronavacciner fra Pfizer i juli, men det tal svinder ind.
11. juni 2021 kl. 04:57 Af Ritzau

Medicinalvirksomhen Pfizer har skåret sin levering af vacciner til Norge med 400.000 doser i juli.

Det betyder, at den norske vaccineplan i bedste fald vil blive forsinket mellem en og to uger, oplyser den norske sundhedsstyrelse Folkehelseinstituttet (FHI).

Det skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Norge havde regnet med at modtage 1,2 millioner coronavacciner fra Pfizer i juli, men det tal svinder med 400.000 til 800.000 doser.

- Det er meget uheldigt, at vi bliver forsinket. Samtidig håber vi, at Pfizer kompenserer for dette og fortsætter med at levere i henhold til aftalerne, og at vi kommer igennem det uden at få negative konsekvenser for, hvornår folk får vaccinen, siger direktør Geir Bukholm fra FHI ifølge NTB.

Annonce

Ifølge Pfizer er det ikke problemer med produktionen, der gør, at der kommer færre vacciner til Norge. Det er uvist, hvad årsagen til reduktionen er.

FHI arbejder på at finde en løsning, der skal kompensere for de færre doser. Et af tiltagene kan være at forlænge intervallet mellem den første og anden dosis.

Pfizer er den vigtigste leverandør af vacciner i Norge. Den anden vaccine, der bruges, er Moderna, men selskabet leverer betydeligt færre doser end Pfizer.

I Danmark, hvor det også er vaccinerne fra Pfizer og Moderna, der bruges, er Sundhedsstyrelsen ved at overveje, om den vil tage den skrottede Johnson & Johnson-vaccine tilbage i vaccinationsprogrammet.

Oprindeligt var forventningen i januar, at alle i Danmark kunne være færdigvaccinerede 27. juni, men siden er datoen blevet skubbet mange gange, og nu ventes befolkningen at være færdigvaccineret i september.

Annonce

Det skyldes, at der ikke er kommet så mange vacciner som ventet, og at Sundhedsstyrelsen besluttede at skrotte både AstraZeneca og Johnson & Johnson-vaccinen fra det generelle vaccinationsprogram.

På et pressemøde torsdag sagde sundhedsminister Magnus Heunicke (S), at der er "godt turbo" på corona-vaccinationerne i Danmark.

Her fortalte Heunicke også, at der onsdag blev givet 75.000 stik, og at over 2,5 millioner danskere nu har fået mindst et stik mod coronavirus.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE