cookie-og-privatlivspolitik
- Det er vigtigt, at studerende kan mødes og bygge sociale netværk. Men vi advarer mod at samle store mængder folk, særligt med alkohol involveret, sagde afdelingsdirektør i FHI Line Vold (t.h.) fredag ifølge NTB. (Arkivfoto).
- Det er vigtigt, at studerende kan mødes og bygge sociale netværk. Men vi advarer mod at samle store mængder folk, særligt med alkohol involveret, sagde afdelingsdirektør i FHI Line Vold (t.h.) fredag ifølge NTB. (Arkivfoto).
Foto: Lise åserud/Ritzau Scanpix

Udland

Norge registrerer største smittestigning siden april

Både antallet af nye smittetilfælde og antallet af indlagte med coronavirus er stigende i Norge.
08. august 2020 kl. 08:58 Af Ritzau

Annonce

Der er det seneste døgn registreret 83 nye tilfælde af coronavirus i Norge.

Det viser en opgørelse fra den norske sundhedsstyrelse, Folkehelsteinstituttet (FHI), natten til lørdag.

De 83 nye tilfælde er den største stigning i antal bekræftet smittede på et enkelt døgn siden 20. april, skriver den norske avis VG.

Samlet er der konstateret 9551 coronasmittede i Norge.

15 personer i Norge er indlagt på et sygehus med coronavirus. Det er det højeste antal siden 3. juli, viser tal fra sundhedsmyndigheder ifølge det norske nyhedsbureau NTB.

Af de 15, der er indlagt, er 2 i respirator.

FHI har registreret i alt 256 coronarelaterede dødsfald i Norge.

Onsdag rapporterede VG, at Norge for første gang siden april har en stigende smittetrend.

Fredag indførte den norske regering nye stramninger som følge af udviklingen. Det betyder blandt andet, at barer og restauranter skal lukke ved midnat.

Den norske regering vil foretage nye vurderinger af smittesituationen i begyndelsen af september, hvor nye restriktioner eller lempelser kan komme på bordet.

FHI frygter, at fester kan medføre en større smittespredning. Forud for studiestart på universiteter advarer FHI mod at tage for let på tingene.

- Det er vigtigt, at studerende kan mødes og bygge sociale netværk. Men vi advarer mod at samle store mængder folk, særligt med alkohol involveret, sagde afdelingsdirektør i FHI Line Vold fredag ifølge NTB.

Lørdag er det ifølge VG bekræftet, at i alt 35 personer er bekræftet smittede med coronavirus efter fire fester i Norges hovedstad, Oslo, sidste weekend.

Torsdag sagde Norges statsminister, Erna Solberg, at nordmændene tager for let på coronarestriktionerne, selv om smittetallet er stigende.

- Vi må faktisk følge de smitteregler, der er. Derfor har regeringen i dag bestemt sig for at bremse lidt op, for at vi ikke skal stoppe brat op.

- Ingen af os vil tilbage til marts, sagde hun torsdag.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

Annonce