cookie-og-privatlivspolitik
OSCE opgiver at sende valgobservatører til Rusland, når der til septemnr valg til parlamentet (foto).
OSCE opgiver at sende valgobservatører til Rusland, når der til septemnr valg til parlamentet (foto).
Foto: Alexander Astafyev/Ritzau Scanpix

Udland

Observatører opgiver at overvåge parlamentsvalg i Rusland

Rusland har sat loft over antallet af valgobservatører. Det forhindrer troværdig kontrol, mener organisation.
05. august 2021 kl. 05:05 Af Ritzau

Ruslands parlamentsvalg til september kommer ikke til at blive overvåget af observatører fra Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE).

De russiske myndigheder har lagt begrænsning på antallet af valgobservatører, og det er uacceptabelt for OSCE, oplyser organisationen i en pressemeddelelse onsdag.

- Vi beklager meget, at vores observation af det kommende valg i Rusland ikke vil være muligt, siger Matteo Mecacci, der er direktør for organisationens kontor for demokratiske institutioner og menneskerettigheder (Odihr).

- Mulighed for uafhængigt at fastsætte det antal observatører, der er nødvendigt for at vi kan observere effektivt og troværdigt, er afgørende for al international observation.

Valget til det russiske parlament, Dumaen, finder sted 17.-19. september.

Annonce

Både Odihr og OSCE's parlamentariske forsamling var inviteret til at overvåge valget, men de russiske myndigheder begrænsede antallet af observatører til henholdsvis 50 og 10.

Begrænsningen er sket med henvisning til coronakrisen.

- Jeg er meget skuffet over, at begrænsninger fra de nationale myndigheder forhindrer OSCE i at give de russiske vælgere en gennemsigtig og autoritativ vurdering af deres valg, siger Margareta Cederfelt, der er præsident for OSCE's parlamentariske forsamling.

OSCE har tidligere haft observatør i Rusland i forbindelse med valg. Men organisationen har ligeledes også droppet at overvåge valg i landet. Deriblandt præsidentvalg, fordi myndighederne har stillet for mange krav.

OSCE beskrives på det danske udenrigsministeriums hjemmeside som verdens største regionale sikkerhedsorganisation med 57 deltagende stater fra Europa, Centralasien og Nordamerika.

Annonce

Organisationens hovedaktiviteter omfatter konfliktforebyggelse, krisestyring og reformstøtte inden for demokrati og menneskerettigheder. Hovedkvarteret er placeret i Østrigs hovedstad, Wien.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE