cookie-og-privatlivspolitik
Onsdag blev næsten 55.000 personer i Tyrkiet konstateret smittet med covid-19. Det er det højeste hidtil under pandemien i landet. Foto er fra Karakoy-distriktet i Istanbul onsdag.
Onsdag blev næsten 55.000 personer i Tyrkiet konstateret smittet med covid-19. Det er det højeste hidtil under pandemien i landet. Foto er fra Karakoy-distriktet i Istanbul onsdag.
Foto: Ozan Kose/Ritzau Scanpix

Udland

Onsdag blev den hidtil værste dag for Tyrkiet under pandemien

Tyrkiet skærper igen restriktioner i et forsøg på at få sat en stopper for ny bølge af smitte.
07. april 2021 kl. 22:54 Af Ritzau

Tyrkiet har onsdag registreret sit hidtil højeste antal nye smittetilfælde i løbet af et døgn under pandemien.

Landet med 83 millioner indbyggere har onsdag konstateret 54.740 nye smittetilfælde og 276 covid-19-relaterede dødsfald. Det viser officielle tal fra myndighederne.

En ny bølge af virusudbruddet har tvunget regeringen i Ankara til at skærpe forholdsregler for at bremse smittespredning. Restriktionerne var ellers blevet lempet i begyndelsen af marts.

Størstedelen af landet anses for at være højrisikozoner med hensyn til at blive smittet. Deriblandt hovedstaden Ankara og storbyen Istanbul.

Regeringen har genindført delvise udgangsforbud i weekenderne i byer med høje smittetal.

Annonce

Under den næste muslimske fastemåned - ramadanen - fra midten af april til midten af maj, vil der desuden blive indført omfattende nedlukninger i weekenderne.

Præsident Recep Tayyip Erdogan siger, at tiltagene under ramadanen forhåbentlig vil bidrage til at få smittetallene til at falde, inden turistsæsonen for alvor begynder i maj.

Tyrkiet begyndte at vaccinere sin befolkning i midten af januar.

Indtil videre har landet stort set sat sin lid til vaccinen CoronaVac fra det kinesiske firma Sinovac, men fredag begyndte Tyrkiet at give de første stik med Pfizer og BioNTechs vaccine mod covid-19.

I alt er 32.943 personer i Tyrkiet døde under pandemien som følge af virusset.

Annonce

Det svarer ifølge tal fra Johns Hopkins University til cirka 397 dødsfald per én million indbyggere. Det tilsvarende tal for Danmark lyder på 419 dødsfald.

Sat i forhold til befolkningstal er Tjekkiet og Ungarn de hårdest ramte lande i verden. Tjekkiet har over 2500 dødsfald for hver én million indbyggere, mens det tilsvarende tal for Ungarn er på lidt mer end 2300.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

AF: JESPER LORENTZEN

Biodiversitet og vejkanter 03. april 2021 kl. 19.00

AF: PAW HALLANDSON

Sol og vind går helt i sort… 02. april 2021 kl. 21.47

Annonce

ANNONCE