cookie-og-privatlivspolitik
Orkanen Isaias slog sent mandag ind over North Carolinas kyst med livstruende vindstød, men blev hurtigt svækket og nedjusteret til storm. Myndighederne på en stor del af USA's østkyst har beredt sig på oversvømmelser og ødelæggelser af bygninger og infrastruktur.

2

Billeder

Orkanen Isaias slog sent mandag ind over North Carolinas kyst med livstruende vindstød, men blev hurtigt svækket og nedjusteret til storm. Myndighederne på en stor del af USA's østkyst har beredt sig på oversvømmelser og ødelæggelser af bygninger og infrastruktur.
Foto: Sean Rayford/Ritzau Scanpix

Udland

Orkanen Isaias er svækket til storm på USA's østkyst

North Carolina blev tirsdag hærget af orkanen Isaias, som med aftagende styrke har kurs op ad USA's østkyst.
04. august 2020 kl. 05:26 Af Ritzau

Annonce

Orkanen Isaias slog sent mandag ind over North Carolinas kyst med livstruende vindstød, men blev hurtigt svækket og nedjusteret til storm

Myndighederne på en stor del af USA's østkyst har beredt sig på oversvømmelser og ødelæggelser af bygninger og infrastruktur.

Orkanen, som havde vindstød på op til 140 kilometer i timen, ramte først den sydlige del af den amerikanske delstat ved Ocean Isle Beach.

Det skete sent mandag klokken 23.10 lokal tid. Det svarer til klokken 05.10 tirsdag morgen dansk tid.

Herfra begyndte Isaias at bevæge sig op ad USA's østkyst mod Washington, Philadelphia og New York. Men uvejret tog af i styrke og blev nedjusteret til en storm.

Isaias var ved landgangen en kategori 1-orkan, hvilket er det laveste trin på Saffir-Simpson-skalaen over orkanstyrker.

Livsfarlige vindstød og stormfloder kan ramme kysterne i både North Carolina og South Carolina, mens voldsom regn kan udløse oversvømmelser. Sådan lød advarslen fra USA's Nationale Orkancenter (NHC).

- Kun en gradvis svækkelse ventes, efter at Isaias er gået i land i North Carolina og South Carolina og bevæger sig over de mellem-atlantiske stater, oplyser NHC.

Stormen udgør en umiddelbar trussel for en længere kystlinje, der går fra turistbyen Myrtle Beach i South Carolina op til havnebyen Wilmington i North Carolina.

New York City har gjort sig klar til oversvømmelser på Lower Manhattan, den sydligste del af den centrale New York-bydel. Imens har lokale myndigheder på østkysten beordret evakueringer flere steder.

North Carolinas guvernør advarer om risiko for alvorlige oversvømmelser som dem, der fandt sted, da orkanen Florence dræbte 40 og resulterede i ødelæggelser for milliarder af dollar i delstaten.

I North Carolina står både redningsmandskab, helikoptere og køretøjer, der kan klare høje vandstande, standby.

Samtidig er flere steder, såsom idrætshaller og lignende, klar til at tilbyde midlertidigt husly til evakuerede.

En yderligere udfordring er, at hver enkelt evakueret person skal have ti kvadratmeter for sig selv på grund af afstandsregler under pandemien.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

Annonce