cookie-og-privatlivspolitik
To personer venter på at blive vaccineret i Brighton Centre i den sydengelske by Brighton tirsdag. Næsten syv millioner briter har fået den første dosis vaccine. Det er lidt over 10 procent af befolkningen.
To personer venter på at blive vaccineret i Brighton Centre i den sydengelske by Brighton tirsdag. Næsten syv millioner briter har fået den første dosis vaccine. Det er lidt over 10 procent af befolkningen.
Foto: Ben Stansall/Ritzau Scanpix

Udland

Over 100.000 briter er døde med corona

Storbritannien har nu haft flere coronarelaterede dødsfald, end landet mistede civile under Anden Verdenskrig.
26. januar 2021 kl. 18:09 Af Ritzau

Annonce

Antallet af coronarelaterede dødsfald i Storbritannien har tirsdag rundet 100.000, siden pandemien kom til landet for omkring et år siden.

Det viser tal fra det britiske sundhedsministerium.

Tallene omfatter personer, der er døde inden for fire uger efter, at de er blevet testet positive for coronasmitte.

Alene tirsdag er der registreret 1631 dødsfald og lidt over 20.000 nye smittetilfælde i de seneste 24 timer.

- Mine tanker er hos hver eneste person, der har mistet en elsket. Bag disse hjerteskærende tal er venner, familie og naboer, siger den britiske sundhedsminister, Matt Hancock.

Annonce

- Jeg ved, hvor hårdt det sidste år har været. Men jeg ved også, hvor stærk det britiske folks beslutsomhed er, og hvor meget vi alle har trukket på samme læs for at komme igennem dette, siger han.

De i alt 100.162 dødsfald, der nu er registreret blandt personer med coronasmitte, er flere end Storbritanniens civile tabstal under hele Anden Verdenskrig.

Kun fire andre lande i verden - USA, Brasilien, Indien og Mexico - har flere coronadødsfald end Storbritannien. Men de har alle fire en langt større befolkning.

Målt i antal coronadødsfald per million indbyggere er der kun to andre lande - Belgien og Peru - der har flere dødsfald end Storbritannien, viser tal fra Statista.

Mindre lande med færre end en million indbyggere er ikke medtaget i opgørelsen.

Annonce

Den britiske regering arbejder på højtryk for at få vaccineret sin befolkning. Tirsdagens tal viser, at over 6,8 millioner mennesker har fået den første dosis. Over 472.000 har også fået anden dosis og er dermed færdigvaccinerede.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

AF: JOHN WENNERWALD

Facebook skal bidrage 28. februar 2021 kl. 21.20

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

Annonce

ANNONCE