cookie-og-privatlivspolitik
Californiens guvernør har mandag beordret blandt andet barer og biografer lukket på grund af mange nye smittetilfælde. Globalt har antallet af bekræftede smittetilfælde mandag rundet 13 millioner. Billedet her er fra et Covid-19-testcenter ved Dodger Stadium i Los Angeles.
Californiens guvernør har mandag beordret blandt andet barer og biografer lukket på grund af mange nye smittetilfælde. Globalt har antallet af bekræftede smittetilfælde mandag rundet 13 millioner. Billedet her er fra et Covid-19-testcenter ved Dodger Stadium i Los Angeles.
Foto: Frederic J. Brown/Ritzau Scanpix

Udland

Over 13 millioner er testet positive for coronavirus i verden

I løbet af ti dage er antallet af smittetilfælde vokset med to millioner, viser opgørelse fra universitet.
13. juli 2020 kl. 23:17 Af Ritzau

Annonce

Globalt er der nu registreret over 13 millioner tilfælde af coronavirus.

Det viser en opgørelse fra Johns Hopkins University sent mandag aften.

USA står for de fleste smittetilfælde med over 3,3 millioner, mens Brasilien er på andenpladsen over lande med flest smittetilfælde med næsten 1,9 millioner.

Det seneste døgn er antallet af smittede i Brasilien steget med over 20.000 nye tilfælde.

I flere amerikanske delstater er kurven over smittede også stigende. Californien lukkede mandag, på ordre fra guvernør Gavin Newsom, barer, biografer, zoologiske haver, museer og indendørsservering på restauranter over hele delstaten.

Det sker som reaktion på, at antallet af corona-smittetilfælde stiger "på et alarmerende niveau", oplyste guvernøren i et tweet.

Globalt er antallet af bekræftede nye smittede på ti dage vokset med to millioner ifølge den løbende optælling fra Johns Hopkins University.

Over 570.000 mennesker på verdensplan har ifølge opgørelsen mistet livet, mens de var smittet med coronavirus, som der ikke findes en vaccine mod.

USA har flest dødsfald med godt 135.000 efterfulgt af Brasilien med over 72.000 og Storbritannien med næsten 45.000.

I Danmark er der registreret 610 coronarelaterede dødsfald.

Mens antallet af dødsfald i længere tid har vist en nedadgående tendens i Europa, er udviklingen den omvendte i Latinamerika.

Mexico passerede i det forgangne døgn Italien målt på antal dødsfald og er nu nummer fire på listen over lande med flest dødsfald med 35.006 døde.

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) advarede mandag om, at coronakrisen kan blive værre.

- Lad mig sige det ligeud: I for mange lande går det den forkerte vej. Virusset forbliver offentlighedens fjende nummer ét, sagde Tedros Adhanom Ghebreyesus, der er generaldirektør for WHO, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Hvis det helt basale ikke bliver fulgt, er der kun én vej, det her vil udvikle sig: Det vil blive værre og værre og værre, fastslog han.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce