cookie-og-privatlivspolitik
I sidste uge angreb ukendte gerningsmænd i Nigeria denne kostskole i Kagara i delstaten Niger. 42 elever og lærere blev ved den lejlighed bortført.
I sidste uge angreb ukendte gerningsmænd i Nigeria denne kostskole i Kagara i delstaten Niger. 42 elever og lærere blev ved den lejlighed bortført.
Foto: Kola Sulaimon/Ritzau Scanpix

Udland

Gerningsmænd kom om natten og bortførte 317 skolepiger

Politi og hær har indledt eftersøgning af over 300 bortførte skolepiger i Zamfara i det nordvestlige Nigeria.
26. februar 2021 kl. 10:08 Af Ritzau

Ukendte gerningsmænd har bortført 317 piger fra en skole i Nigerias nordvestlige delstat Zamfara.

Det er den anden større bortførelsesaktion inden for en uge i det nordlige Nigeria. Her udnytter væbnede grupper, at der er en generel mangel på lov og orden i regionen.

- Zamfaras politiledelse i delstaten har i samarbejde med hæren påbegyndt en fælles eftersøgnings- og redningsoperation for at redde de 317 elever. De er blevet bortført af bevæbnede kriminelle, lyder det i en erklæring fra politiet.

En lærer sagde tidligere til AFP, at et navneopkald viste, at der manglede over 300 piger i skolen. Den ligger i byen Jangebe.

- Ukendte geringsmænd kom ind og skød på må og få og fjernede pigerne, forklarer en talsmand for regeringen i Zamfara. Det skete ved midnat natten til fredag.

Annonce

- To af mine døtre på 10 og 13 år er blandt de 300 piger, som skolelederne har fortalt os, er savnet, fortæller faderen Nasiru Abdullahi til nyhedsbureauet dpa.

Tidligere bortførelser af børn er begået af fattige, der har forsøgt at tiltvinge sig adgang til landbrugsjorde og græsningsområder. Men andre motiver kan også være i spil.

Den militante, islamistiske organisation Boko Haram er blandt dem, som har stået bag bortførelser af flere hundrede børn i det nordvestlige Nigeria. Det er sket i områder, der grænser op til Tchad og Cameroun.

De stadig hyppigere bortførelser ser også ud til at være tilskyndet af, at myndighederne tidligere har udbetalte løsesum for at få frigivet børn.

I sidste uge blev en elev dræbt, da en kostskole blev angrebet i delstaten Niger. Den ligger i den nordlige del af det centrale Nigeria. 42 blev ved den lejlighed bortført, heraf 27 elever.

Annonce

De bortførte er endnu ikke frigivet.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

Annonce

ANNONCE