cookie-og-privatlivspolitik
Nancy Pelosi opfordrer til, at USA indfører sanktioner mod Rusland som følge af medierapporter om russiske dusører til Taliban for drab på amerikanske soldater.
Nancy Pelosi opfordrer til, at USA indfører sanktioner mod Rusland som følge af medierapporter om russiske dusører til Taliban for drab på amerikanske soldater.
Foto: Leah Millis/Reuters

Udland

Pelosi kræver sanktioner mod Rusland over dusør-rapporter

Nancy Pelosi vil straffe Rusland for rapporter om russiske dusører til Taliban for drab på amerikanere.
01. juli 2020 kl. 23:18 Af Ritzau

Annonce

USA må straks indføre sanktioner mod Rusland som følge af rapporter om, at den russiske regering har tilbudt militante fra Taliban dusører for at dræbe amerikanske soldater i Afghanistan.

Det siger formanden for Repræsentanters Hus, demokraten Nancy Pelosi.

- Vi er nødt til at indføre sanktioner mod Rusland, og vi er nødt til at gøre det øjeblikkeligt, siger Pelosi onsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Kort tid efter Pelosis udmelding oplyser talskvinde for Det Hvide Hus Kayleigh McEnany, at cheferne for de amerikanske efterretningstjenester torsdag vil orientere Kongressens ledere og formændene for efterretningsudvalgene om de pågældende rapporter.

Tidligere på ugen skrev The New York Times, at præsident Donald Trump allerede i februar modtog en skriftlig orientering om, at militante afghanere var blevet lovet russiske dusører for at dræbe amerikanske soldater.

Avisen skrev med henvisning til to unavngivne embedsmænd, at oplysningerne stod i en skriftlig version af en daglig briefing til præsidenten sidst i februar.

CNN bekræfter oplysningerne, men citerer kilder for, at oplysningerne blev givet til Trump "på et tidspunkt i foråret".

Trump siger, at han ikke fik oplysningerne, og Det Hvide Hus hævder, at de ikke blev givet til præsidenten, fordi de ikke var verificerede.

Onsdag gentager Trump, at han ikke var blevet fortalt om rapporter om Ruslands forsøg på at få Taliban til at dræbe amerikanske soldater.

- Vi hørte aldrig om det, fordi vores efterretningsfolk ikke fandt, at det var på det niveau, siger præsidenten til Fox Business Network ifølge Reuters.

- Mange af efterretningsfolkene troede ikke på, at det var sket, tilføjer han.

Ifølge sikkerhedsrådgiver i Det Hvide Hus Robert O'Brien vil USA reagere kraftigt, hvis det bliver bekræftet, at Rusland betalte militante for at dræbe amerikanske soldater i Afghanistan.

Robert O'Brien giver ikke yderligere detaljer.

Trump er under tiltagende pres for at forklare sig i forhold til medierapporterne om, at han var informeret om truslen.

De embedsmænd, som The New York Times citerer, fortæller, at rapporterne om de russiske dusører blev anset for at være tilstrækkeligt vigtige og troværdige til at blive medtaget i en skrivelse fra 4. maj i CIA's fortrolige efterretningsoverblik om den internationale udvikling.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

Annonce