cookie-og-privatlivspolitik
Brillebutikken Oliver Peoples er blandt de mange butikker i centrum af Chicago, der i løbet af natten til mandag blev plyndret.
Brillebutikken Oliver Peoples er blandt de mange butikker i centrum af Chicago, der i løbet af natten til mandag blev plyndret.
Foto: Kamil Krzaczynski/Reuters

Udland

Politiet i Chicago anholder over 100 under plyndringstogt

13 betjente kom til skade, da hundredvis af mennesker knuste ruder og plyndrede butikker i centrum af Chicago.
11. august 2020 kl. 04:49 Af Ritzau

Annonce

Politiet i Chicago har i løbet af natten til mandag anholdt over 100 personer under et plyndringstogt i et velkendt shoppingområde i centrum af byen. I samme tidsrum er 13 politibetjente kommet til skade.

Det oplyser politiet mandag.

Søndag aften strømmede hundredvis af mennesker til den såkaldte Magnificent Mile i centrum af Chicago, hvor de knuste ruder, plyndrede butikker og stødte sammen med politiet.

Politiinspektør David Brown siger, at urolighederne blev udløst af opslag på sociale medier, hvor der blev "opfordret til at plyndre". Angiveligt i kølvandet på en skudepisode mellem politiet og en 20-årig mand.

- Dette var ikke en organiseret protest. I stedet var dette en kriminel hændelse. Dette var en voldshandling mod vores politibetjente og vores by, siger David Brown på en pressekonference.

Ifølge politidirektøren er 13 betjente kommet til skade under urolighederne søndag aften og natten til mandag lokal tid.

- Når betjente udfører deres job og anholder folk med risiko for selv at blive skudt, så har jeg kun ros tilovers for indsatsen fra politiet i Chicago, siger han.

Chicagos borgmester, Lori Lightfoot, kalder plyndringerne og ødelæggelserne for "ekstrem kriminel adfærd".

- Det er såre simpelt. Og der er ingen undskyldninger. Punktum, siger hun.

Lightfoot oplyser, at der fra mandag aften lokal tid vil være begrænset adgang til centrum af byen som følge af urolighederne.

Chicago, der er en af de største byer i USA, har oplevet en voldsom stigning på omkring 50 procent i antallet af drab i år sammenlignet med samme periode sidste år.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

Annonce