cookie-og-privatlivspolitik
Folk i kostumer ses her tidligere i løbet karnevalet i norditalienske Venedig. Karnevalens sidste to dage er blevet aflyst på grund af et udbrud af coronavirus.
Folk i kostumer ses her tidligere i løbet karnevalet i norditalienske Venedig. Karnevalens sidste to dage er blevet aflyst på grund af et udbrud af coronavirus.
Foto: Alberto Pizzoli/Ritzau Scanpix

Udland

Populært karneval i Venedig bliver afbrudt af virusudbrud

De første tilfælde af coronavirus er bekræftet i Venedig, der har valgt at afbryde traditionsrigt karneval.
23. februar 2020 kl. 14:25 Af Ritzau

Annonce

De sidste to dage af et traditionsrigt karneval i Venedig er blevet aflyst på grund af et igangværende udbrud af coronavirus.

Det oplyser guvernøren i Veneto-regionen, Luca Zaia.

Den populære turistby Venedig ligger i den norditalienske Veneto-region.

Venedigs karneval, der tiltrækker turister fra hele verden, begyndte 8. februar og skulle være fortsat mandag og tirsdag indtil 25. februar.

- Men efter i aften vil der være forbud mod Venedigs karneval, og det vil der også være mod alle andre begivenheder - herunder sportsbegivenheder - frem til og med den 1. marts, siger Venetos guvernør.

Programmet for søndag vil blive gennemført som planlagt, lyder det.

Tidligere på søndagen annoncerede guvernøren, at der var blevet bekræftet de to første tilfælde af coronavirus i Venedig.

Det nordlige Italien er blevet ramt hårdt af et igangværende udbrud af coronavirus. I Veneto er i alt 24 personer blevet smittet, mens 89 personer har fået virusset i naboregionen Lombardiet.

På landsplan er 132 personer blevet smittet af virusset i Italien.

Det er også to italienere, en mand og en kvinde, der er blevet de første europæere til at miste livet som følge af virusset.

Coronavirusset brød ud sidst i december sidste år. Udbruddets epicentrum var og er millionbyen Wuhan i det centrale Kina.

Siden begyndelsen på udbruddet er over 77.000 kinesere blevet smittet med virusset. 2445 kinesere har mistet livet på grund af det.

Coronavirus har spredt sig til omkring 30 lande over hele kloden.

Det hårdest ramte land ud over Kina er Sydkorea. Her er antallet af smittede steget drastisk de seneste dage. Fra lørdag til søndag gik antallet fra 433 til 602 smittede. Derudover er seks personer døde på grund af virusset.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Efterslæbet bliver stort 05. april 2020 kl. 21.11

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

En folkelig sammenslutning 05. april 2020 kl. 19.36

AF: CARSTEN ANDERSEN

Nakskov kan ikke få hænderne ned 03. april 2020 kl. 16.44

AF: BIRGITT BJERRE

Cykelstier langs Sundruten… 01. april 2020 kl. 09.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hjernevask, medierne,… 31. marts 2020 kl. 23.30

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35

Annonce