cookie-og-privatlivspolitik
EU og britiske forhandlere har landet aftale om brexit, og det styrker pundet. (Arkivfoto).
EU og britiske forhandlere har landet aftale om brexit, og det styrker pundet. (Arkivfoto).
Foto: © Peter Nicholls / Reuters/Reuters

Udland

Pundet stiger efter brexitaftale mellem EU og briter

Ifølge analytiker er der risiko for, at investorerne er for optimistiske i forhold til, at aftalen vedtages.
17. oktober 2019 kl. 12:15 Af Ritzau

Annonce

Pundet stiger, efter at forhandlere fra Storbritannien og EU-Kommissionen har landet en aftale om brexit torsdag lidt før middag.

Ifølge Danske Bank handles pundet torsdag ved middagstid tæt på 8,70 kroner, hvilket er omtrent 8,5 procent højere end i starten af august.

Analytiker Mikael Olai Milhøj fra Danske Bank skriver i en kommentar til aftalen, at der er en risiko for, at investorerne er for optimistiske, når det gælder udsigten til, at brexitaftalen rent faktisk kan vedtages i parlamentet.

- Vi tror, at pundet svækkes igen, hvis aftalen ikke vedtages. Hvis brexitaftalen ikke vedtages, får vi nok en forlængelse, hvor det mest sandsynlige nok stadig er et nyvalg.

- Resultatet af et nyvalg er svært at forudsige, selv om de konservative går frem i målingerne, og derfor åbner et nyvalg for en stribe scenarier, hvor ikke alle nødvendigvis er positive for pundet, skriver han.

Søren V. Kristensen, cheføkonom i Sydbank, bemærker også, at det langt fra er sikkert, at aftalen kan blive godkendt af det britiske parlament.

Det skyldes, at premierminister Boris Johnsons nordiske støtteparti, DUP, allerede har sagt, at de ikke vil stemme for aftalen.

- Derfor kan det også vise sig, at investorerne måske tager lidt for meget forskud på glæderne, skriver cheføkonomen.

Der er dog bestemt også noget at glæde sig over, hvis man med aftalen undgår brexit uden en aftale, lyder det fra Søren V. Kristensen.

- Man skal huske, at virksomhederne, som handler med briterne, lige nu reelt ikke ved, hvilke regler der gælder om ganske få uger.

- Derfor vil en aftale være et rygstød, ikke alene til britiske virksomheder, men også til virksomhederne i Danmark og resten af EU, lyder det fra cheføkonomen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Ytringsfrihed eller diktatur. 18. november 2019 kl. 19.20

AF: MARTIN WOUTERS

ønsker flere oplysninger… 18. november 2019 kl. 08.29

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel til en kæmpe 17. november 2019 kl. 20.55

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hvor bor de blå? 17. november 2019 kl. 00.39

AF: BJARKE ROSENKILDE

I den store xenofob Georg… 16. november 2019 kl. 12.40

AF: JOHN WENNERWALD

Råstofferne forsvinder 10. november 2019 kl. 21.48

Annonce