cookie-og-privatlivspolitik
Præsident Putin håner USA's og Storbritanniens ambassade i Moskva, fordi de har flaget med regnbueflag for at støtte LGBT-rettigheder i Rusland.
Præsident Putin håner USA's og Storbritanniens ambassade i Moskva, fordi de har flaget med regnbueflag for at støtte LGBT-rettigheder i Rusland.
Foto: Shamil Zhumatov/Reuters

Udland

Putin håner USA's ambassade i Moskva for regnbueflag

Russisk leder antyder, at ambassadegestus er et udtryk for dens stabs seksuelle orientering.
03. juli 2020 kl. 21:03 Af Ritzau

Annonce

Præsident Vladimir Putin hånede fredag den amerikanske ambassade i Moskva, fordi den havde hejst et regnbueflag for at fejre LGBT-rettigheder.

Putin antydede, at ambassadens gestus var et udtryk for dens stabs seksuelle orientering.

Den russiske leders bemærkning blev fremsat efter en folkeafstemning om en reformpakke, hvor et overvældende flertal af de russiske vælgere stemte for en forfatningsreform. Den giver Putin mulighed for at forblive ved magten frem til 2036.

Putins sagde, at den amerikanske ambassades beslutning om at hejse LGBT-flaget "afslører noget om de personer, som arbejder der."

- Det er ikke nogen vigtig sag. Vi har talt om dette mange gange, og vores holdning er klar, sagde præsidenten, som lægger afstand til vestlige liberale værdier og bekender sig til Den Ortodokse Russiske Kirke.

- Ja, vi har vedtaget en lov, som forbyder homoseksuelles propaganda blandt mindreårige. Og hvad så? Lad folk blive voksne, hvorefter de kan vælge deres egen skæbne.

Den russiske lov, som Putin nævner, er blevet anvendt til at stoppe homoseksuelles parader og til anholdelser af aktivister fra LGBT-miljøet.

Putin siger, at han i forbindelse med kampagnen for at ændre landets forfatning, kæmpede for, at de traditionelle idéer om en mor og en far ikke må blive undergravet med det, som han kaldte "forælder et" og "forælder to".

Fredag udtalte lederen af Russiske Kvinders Fagforening, Ekaterina Lakhova, at hun frygter, at "Regnbue-is" kan udgøre propaganda for ikke traditionelle værdier. Hun mener også, at andre "mangefarvede" reklamer kan være propaganda, som kan skade børn. Det skriver nyhedsbureauet RIA.

Flere andre ambassader - deriblandt den britiske - har også hejst regnbueflaget ved deres bygninger i den russiske hovedstad.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce