cookie-og-privatlivspolitik
Antallet af omkomne efter en række voldsomme angreb i Sri Lanka søndag er lavere end først antaget. En regnefejl har gjort, at sundhedsmyndighederne i landet først oplyste, at der var 359 døde. Torsdag oplyser de, at det nærmere er "omkring 253".
Antallet af omkomne efter en række voldsomme angreb i Sri Lanka søndag er lavere end først antaget. En regnefejl har gjort, at sundhedsmyndighederne i landet først oplyste, at der var 359 døde. Torsdag oplyser de, at det nærmere er "omkring 253".
Foto: Athit Perawongmetha/Reuters

Udland

Regnefejl fører til kraftigt nedjusteret dødstal i Sri Lanka

Der er ikke som hidtil angivet 359, men snarere 253 døde efter påskeangrebet i Sri Lanka, siger myndighederne.
25. april 2019 kl. 18:41

Annonce

Srilankanske sundhedsmyndigheder nedjusterer torsdag dødstallet efter søndagens angreb mod flere kirker og hoteller med over 100. Det skyldes angiveligt en regnefejl.

Det nye dødstal er "omkring 253". Tidligere lød det officielle dødstal på 359.

Ifølge generaldirektøren i Sri Lankas sundhedsmyndigheder, Anil Jasinghe, er det endnu uvist, hvor mange omkomne der præcis er tale om.

- Det kunne være 250 eller 260. Det kan jeg ikke sige præcist. Der er for mange kropsdele, til at det er muligt at give et eksakt tal.

Angrebene fandt sted påskemorgen, hvor der skete en række eksplosioner på hoteller og i katolske kirker i og omkring hovedstaden Colombo. Tre danske børn er blandt de omkomne.

En lang række personer har været anholdt under mistanke for at have spillet en rolle under angrebene, som otte mænd og en kvinde menes at have udført som selvmordsbombere.

Viceforsvarsminister Ruwan Wijewardene oplyser, at den fejlagtige optælling af døde baserer sig på upræcise oplysninger, som ministerierne har modtaget fra kapellerne.

- Desværre har Sundhedsministeriet oplyst os om det tidligere tal, siger han.

De voldsomme skader, som de dræbte har fået i angrebene, har gjort det svært at angive det præcise dødstal.

Alle obduktioner af de dræbte er torsdag aften færdige. Det er en kombination af obduktionerne og dna-undersøgelser, der har ført til, at dødstallet nedjusteres.

Det bekræfter Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse ifølge nyhedsbureauet AFP.

Sri Lankas forsvarsminister, Hemasiri Fernando, har tidligere torsdag sagt sin stilling op i kølvandet på de blodige angreb i landet.

Han tog samtidig ansvaret for, at der er sket fejl i de instanser, som han har haft ansvaret for som forsvarsminister.

Der er endnu nogle danskere, som opholder sig i landet. Udenrigsministeriet i Danmark har opfordret dem til at holde sig væk fra religiøse samlingssteder af frygt for nye angreb.

Alle unødvendige rejser til det sydasiatiske land frarådes også.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

AF: LEIF A. JENSEN

Stem, som I plejer og… 13. august 2019 kl. 18.53

AF: JOHN WENNERWALD

Den udødelige 11. august 2019 kl. 21.03

AF: LEIF A. JENSEN

Hold kæft, hvor det går,… 08. august 2019 kl. 09.08

Annonce