cookie-og-privatlivspolitik
- Er det ikke på tide at se på, hvem der profiterer af denne situation? Jeg mener, at det er den perfekte afledning i offentligheden for de reelle problemer i det britiske samfund og i andre europæiske lande, siger Ruslands EU-ambassadør, Vladimir Chizhov, på BBC ifølge nyhedsbureauet Tass.
- Er det ikke på tide at se på, hvem der profiterer af denne situation? Jeg mener, at det er den perfekte afledning i offentligheden for de reelle problemer i det britiske samfund og i andre europæiske lande, siger Ruslands EU-ambassadør, Vladimir Chizhov, på BBC ifølge nyhedsbureauet Tass.
Foto: Reuters/Yves Herman/arkiv

Udland

Russisk EU-ambassadør ser kobling mellem nervegift og brexit

En del russere er døde i Storbritannien, siger russisk EU-ambassadør, som kalder kongeriget usikkert.
13. marts 2018 kl. 20:36 Af /ritzau/

Annonce

Storbritanniens reaktion på giftangrebet på en russisk eksspion i Salisbury kan hænge sammen med landets exit fra EU, hævder Ruslands EU-ambassadør.

- Er det ikke på tide at se på, hvem der profiterer af denne situation? Jeg mener, at det er den perfekte afledning i offentligheden for de reelle problemer i det britiske samfund og i andre europæiske lande, siger Vladimir Chizhov til BBC ifølge nyhedsbureauet Tass.

Han nævner brexit som det mest oplagte at ville aflede opmærksomhed fra i forlængelse af fundet af eksspionen Sergej Skripal, der blev fundet livløs med nervegift i kroppen 4. marts i England.

EU-ambassadøren har hæftet sig ved, at flere personer med russiske rødder har lidt en hård skæbne i Storbritannien.

- Storbritannien er blevet et usikkert land for personer fra Rusland. Det gælder både russiske og britiske statsborgere.

Han nævner blandt andre den afhoppede efterretningsofficer Aleksandr Litvinenko.

Litvinenko blev på et hotel i London forgiftet med det radioaktive stof polonium-210, som i løbet af tre uger slog ham ihjel. Siden blev to russere in absentia sigtet for drabet.

Desuden nævner ambassadøren oligarken Boris Berezovskij, whistlebloweren Alexander Perepilitjnij og Nikolaj Glusjkov, som blev fundet død mandag 12. marts i London.

Den britiske premierminister, Theresa May, sagde mandag i parlamentet i London, at Rusland sandsynligvis stod bag angrebet med nervegift 4. marts.

Det har Rusland afvist. En talskvinde i udenrigsministeriet i Moskva har sagt, at det er dumt at true en atommagt - angiveligt med henvisning til Storbritannien.

Rusland har tilbudt at bidrage med efterforskningen, og russerne har krævet at få en prøve af nervegiften tilsendt med henvisning til internationale regler om kemiske våben.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Regeringen giver ingen julegaver 16. december 2018 kl. 22.26

AF: CONNI NIS-HANSEN

Snigmord på offentlig… 16. december 2018 kl. 12.07

AF: ANDREAS ELLEBY

Lolland bank ingen selv indsigt 14. december 2018 kl. 06.06

AF: JOHN WENNERWALD

Økonomisk uansvarligt 09. december 2018 kl. 20.43

AF: PER BERNER

Præstegården i Rødby 09. december 2018 kl. 16.45

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Afviste kriminelle… 08. december 2018 kl. 18.32

Annonce