cookie-og-privatlivspolitik
Rusland gav torsdag topledelsen i landets væbnede styrker ordre til at trække de militære styrker tilbage til deres faste kaserner og baser i landet fra fredag. (Arkivfoto)
Rusland gav torsdag topledelsen i landets væbnede styrker ordre til at trække de militære styrker tilbage til deres faste kaserner og baser i landet fra fredag. (Arkivfoto)
Foto: Oded Balilty/Ritzau Scanpix

Udland

Russisk minister: Manøvre nær Ukraine afsluttes fredag

Øvelse er slut, og Rusland vil trække de militære styrker nær Ukraine tilbage fredag, oplyser minister.
22. april 2021 kl. 13:58 Af Ritzau

Rusland gav torsdag topledelsen i landets væbnede styrker ordre til at trække de militære styrker tilbage til deres faste kaserner og baser i landet fra fredag.

- Militæret har gennemført en vellykket inspektion af styrkerne i syd og vest - nær Ukraine, siger den russiske forsvarsminister, Sergei Shoigu.

Det skriver det russiske nyhedsbureau RIA.

Meddelelsen fik rublen til at stige kraftigt efter flere uger med spændinger mellem Rusland og Vesten som følge af blandt andet de russiske troppekoncentrationer nær nabolandet.

Moskvas behandling af den fængslede oppositionsleder Aleksej Navalnyj, som er stærkt svækket af sultestrejke, har forstærket krisen.

Annonce

Samtidig udtrykker Nato torsdag bekymring over Ruslands "destabiliserende handlinger" i en spionstrid med Tjekkiet.

Det sker, efter at Tjekkiet har sagt, at to russiske spioner, der beskyldes for et giftangreb i Storbritannien i 2018, står bag en dødelig eksplosion i et tjekkisk våbendepot fire år tidligere.

- Nato-landene udtrykker dyb bekymring over de destabiliserende handlinger, som Rusland fortsætter med at udføre i det euro-atlantiske område - blandt andet på alliancens territorium, og de står sammen med Tjekkiet i fuld solidaritet, siger de 30 Nato-allierede i en erklæring.

Efter den russiske melding om tilbagetrækning af styrkerne, siger en talsmand for det ukrainske udenrigsministerium, at man "nøje overvåger situationen".
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Er Det Konservative… 13. maj 2021 kl. 16.24

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

Annonce

ANNONCE