cookie-og-privatlivspolitik
Folk står i kø ved et valgsted i Schweiz, hvor der søndag var folkeafstemning om regeringens coronalov. Her er det i byen Fribourg.
Folk står i kø ved et valgsted i Schweiz, hvor der søndag var folkeafstemning om regeringens coronalov. Her er det i byen Fribourg.
Foto: Jean-Christophe Bott/Ritzau Scanpix

Udland

Schweizerne bakker op om omstridt coronapas

Vælgerne i Schweiz vil lade regeringens coronapolitik fortsætte - også et coronapas, der skaber splittelse.
28. november 2021 kl. 13:36 Af Ritzau

Et solidt flertal bestående af 62 procent af vælgere i Schweiz har ved en folkeafstemning søndag stemt for at bevare regeringens covid-19-lov.

Det viser resultatet ifølge valgmyndigheder i Schweiz.

Loven blev indført i marts for at give støtte til brancher ramt af pandemien og for at udbrede testkapaciteten.

En del af loven er en omdiskuteret regel om et coronapas, der giver adgang til barer, spisesteder og kulturtilbud i Schweiz. Det har været et krav siden 13. september.

Dette krav har medført store demonstrationer mod de restriktioner, der skal begrænse smitten i at sprede sig. Der er en vrede blandt folk, der i stigende grad føler sig presset til at blive vaccineret mod corona.

Annonce

Spændingerne er kommet bag på myndighederne i det normalt så fredelige alpeland.

Søndag havde politiet skærpet sikkerheden omkring flere politikere, der har modtaget en bølge af fornærmelser og endda dødstrusler, skriver nyhedsbureauet AFP.

Politiet har også afspærret området omkring regeringens bygninger og parlamentet i Bern af frygt for uroligheder i kølvandet på søndagens folkeafstemning.

Schweiz har et direkte demokrati. Det betyder, at der adskillige gange om året er afstemninger om emner, der spænder fra homoægteskaber til opførelse af moskéer.

Ved søndagens afstemning skulle de schweiziske vælgere også tage stilling til to andre spørgsmål, der handler om sygeplejerskers løn og udnævnelsen af dommere.

Annonce

Resultatet viser, at schweizerne støtter sygeplejerskerne, men afviser et forslag om at udpege nye dommere ved lodtrækning.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE