cookie-og-privatlivspolitik
En afghansk soldat og en kvinde bærer to børn væk fra området ved telekommunikationsministeriet i Kabul, der lørdag kom under angreb. Mindst to blev dræbt og mindst seks såret.
En afghansk soldat og en kvinde bærer to børn væk fra området ved telekommunikationsministeriet i Kabul, der lørdag kom under angreb. Mindst to blev dræbt og mindst seks såret.
Foto: Mohammad Ismail/Reuters

Udland

Selvmordsbombe og skyderi ryster det centrale Kabul

Selvmordsangreb mod en regeringsbygning i Kabul er nedkæmpet. Mindst to blev dræbt og mindst seks blev såret.
20. april 2019 kl. 10:19

Annonce

Selvmordsbombere og bevæbnede mænd angreb lørdag kommunikationsministeriet i den centrale del af den afghanske hovedstad, Kabul.

Embedsmænd fra et ministerium oplyser, at det mange timer lange angreb er nedkæmpet, og angrebsmændene er dræbt.

Taliban siger, at det "ikke har noget at gøre med angrebet", som førte til, at omkring 2000 personer sad strandet i en høj kontorbygning under flere timer lange skudvekslinger.

Ingen anden gruppe har taget skylden for angrebet.

- Under dagens eksplosion og angreb i Kabul er to personer blevet martyrer og seks andre er såret, skriver en talsmand for det afghanske sundhedsministerium.

Tre af de sårede er kvinder, hedder det.

- I henhold til de informationer vi har, så var der fire angrebsmænd, som gik i stilling ved ministeriet og udkæmpede skudkampe med afghanske sikkerhedsstyrker, siger en sikkerhedskilde i Kabul, Amanduddin Shariati.

Lidt før klokken 17.00 (klokken 14.30 dansk tid) erklærede indenrigsministeriet, at angrebet var nedkæmpet.

- Operationerne er afsluttede. Alle selvmordsbombere er dræbt, og over 2000 civile er reddet, skriver sundhedsministeriet.

En kvinde siger, at hun var i en gruppe med omkring 30 personer på 10. sal, da angrebet begyndte. De fik alle besked på at søge op på 18. etage, og de blev alle senere reddet af kommandosoldater.

- Kvinder skreg og børn i børnehaven skulle som de første evakueres, siger en kvinde, som ikke ønsker at få sit navn frem.

En selvmordsbomber sprængte sig selv i luften uden for kommunikationsministeriet ved angrebets begyndelse. Dette banede vej for, at andre militante kunne trænge ind i bygningen.

Angrebet skete efter flere måneder med relativ ro i den afghanske hovedstad.

I denne periode har Taliban-bevægelsen holdt møder med amerikanske udsendinge. Kontakten sigter mod at bane vej for formelle fredsforhandlinger. Men fredag brød forhandlingerne angiveligt sammen, skriver nyhedsbureauerne AP og AFP.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsnet får et løft i 2020 01. december 2019 kl. 21.30

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Så er det nok! 01. december 2019 kl. 17.10

AF: BJARKE ROSENKILDE

Marcus Knuth, en kommende… 29. november 2019 kl. 13.08

AF: BJARKE ROSENKILDE

Skraldespansk 29. november 2019 kl. 12.51

AF: JOHN WENNERWALD

Kriminelle bandemedlemmer… 24. november 2019 kl. 21.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Bedstemor med slag i! 21. november 2019 kl. 18.21

Annonce