Annonce
Udland

Singapore godkender som det første land kød fra laboratorie

Syntetisk kyllingekød, der er blevet fremstillet af dyreceller i et laboratorie, vil snart være på menukortet på en restaurant i Singapore. På billedet ses en syntetisk fremstillet burgerbøf. (Arkivfoto) Foto: Pool/Reuters

Kød, der er blevet fremstillet af dyreceller i et laboratorie, vil snart være på menukortet i Singapore.

Singapore har givet en amerikansk virksomhed grønt lys til at sælge kyllingekød, der er fremstillet på et laboratorie.

Virksomheden Eat Just kalder det for den første godkendelse af såkaldt rent kød, der ikke kommer fra slagtede dyr.

Efterspørgslen efter alternativer til almindeligt kød er stærkt stigende på grund af forbrugernes bekymring over sundhed, dyrevelfærd og miljø.

Plantebaserede kødfremstillinger findes i stigende grad på hylder i supermarkeder og på restauranter.

Men det rene eller dyrkede kød, som bliver fremstillet af dyremuskelceller i et laboratorie, er fortsat på et tidligt stadie på grund af høje produktionsomkostninger.

- Dette er den første lovgivningsmæssige tilladelse til at sælge rigtigt kød i høj kvalitet fremstillet direkte fra dyreceller, som er sikkert for mennesker at indtage, og det baner vejen for en kommerciel lancering i en mindre skala i Singapore, udtaler Eat Just i en erklæring onsdag.

Firmaet har tidligere sagt, at kødet vil blive solgt som nuggets til en pris på 50 dollar stykket. Det svarer til omkring 300 danske kroner.

Men medstifter og administrerende direktør Josh Tetrick siger, at omkostningerne siden er faldet.

Kødet vil derfor blive solgt for omkring det samme som kylling i høj kvalitet, når det bliver lanceret på en restaurant i Singapore "om meget kort tid".

Tetrick vil ikke fortælle den nøjagtige salgspris eller omkostningerne for fremstillingen.

Eat Just forventer, at virksomheden kan give overskud i 2021 og håber at blive børsnoteret kort efter.

På verdensplan tester adskillige firmaer fisk, kylling og oksekød, der er syntetisk fremstillet, i håbet om at slå igennem i et uprøvet segment til et alternativt kødmarked.

Analytikere fra storbanken Barclays vurderer, at det alternative kødmarked kan have en værdi på 140 milliarder dollar i 2029.

  • Syntetisk kyllingekød, der er blevet fremstillet af dyreceller i et laboratorie, vil snart være på menukortet på en restaurant i Singapore. På billedet ses en syntetisk fremstillet burgerbøf. (Arkivfoto) Foto: Pool/Reuters
Annonce
Annonce
Annonce
112

National politienhed ransager på Falster: Sag af særlig grov karakter

Lolland

Rundt på gulvet over stor donation

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Indland

Afspærringer omkring Børsen opretholdes indtil mandag morgen

Lolland

Stor åbningsfest: - Jeg skal bare købe toiletpapir

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt

Lolland

Kæmper mod tiden: Snart kan drømmen blive knust

Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Indland

Boligmarkedet er stadig på lavt blus efter marts-fremgang

Lokal nyt

Første sted i Danmark: Nu kan du blive indlagt hjemme

Indland

Kongeparret fortsætter forårstradition på Fredensborg Slot

Stubbekøbing

Sne over Lolland-Falster? Hvid nedbør rammer Sydhavsøerne

Annonce
Annonce
Lolland

Rystet sundhedsplejerske: - Hun ser jo ud som om, hun er lukket ned

Lolland

Fingrene væk! Turister vader ind og smadrer marken

Indland

Politi: Kan tage måneder at finde brandårsag i Børsen

Guldborgsund

Lokal vinder guld ved stor konkurrence

Guldborgsund

Havde kæmpe planer for området: Nu er det sat til salg

Sport

Bliver den største nogensinde på Lolland-Falster

Guldborgsund

Tyve løb med hele overskuddet