cookie-og-privatlivspolitik
Førsteminister Nicola Sturgeon (til venstre) og sundhedschef Catherine Calderwood (til højre) giver her en status på coronavirussituationen i Skotland. Billedet er fra den 12. marts og er taget under en pressebriefing i Edinburgh.
Førsteminister Nicola Sturgeon (til venstre) og sundhedschef Catherine Calderwood (til højre) giver her en status på coronavirussituationen i Skotland. Billedet er fra den 12. marts og er taget under en pressebriefing i Edinburgh.
Foto: Pool/Reuters

Udland

Skotlands sundhedschef trækker sig efter lockdown-tur

På trods af at Skotland er i coronavirus-lockdown, besøgte landets sundhedsdirektør sit andet hjem for nylig.
05. april 2020 kl. 23:33 Af Ritzau

Annonce

Den øverste chef for Skotlands sundhedsmyndigheder trækker sig i kølvandet på en tur, hun tog på under coronavirus-nedlukningen.

Det skriver flere britiske medier, herunder BBC.

Sundhedsdirektør Catherine Calderwood træder tilbage efter at have undskyldt for at have besøgt sit andet hjem, mens Skotland er under nedlukning på grund af coronaudbruddet.

Calderwood undskyldte for sin opførsel, efter at hun havde fået en advarsel af skotsk politi for at besøge sit andet hjem i Fife og dermed bryde de retningslinjer for social afstand, hun selv har været med til at bestemme.

Sundhedschefen er blandt dem, der har opfordret offentligheden til at blive hjemme for at redde liv og mindske presset på det britiske sundhedsvæsen (NHS).

Imidlertid blev billeder af hende under en familietur til Earlsferry offentliggjort i The Scottish Sun.

Catherine Calderwood udtaler i en erklæring, at hun er "meget ked af det", og at hun træder tilbage "med et tungt hjerte", skriver BBC.

Hun fortæller videre, at hun er enig med den skotske førsteminister, Nicola Sturgeon, i, at "det berettigede fokus" på hendes opførsel risikerer at stjæle fokus fra modsvaret til pandemien.

Nicola Sturgeon siger, at folk fortsat bør blive hjemme for at beskytte NHS og redde liv.

- Det står klart, at den fejl, hun (Catherine Calderwood, red.) har begået - på trods af at hun har undskyldt - risikerer at distrahere og undergrave tilliden til regeringens budskab om folkesundhed på dette afgørende tidspunkt, siger den skotske leder.

- Det er ikke en risiko, som nogen af os er villige til at løbe, tilføjer hun.

BBC skriver, at der er tale om to weekender i træk, hvor Calderwood kørte fra sit hjem i Edinburgh til sit andet hjem i Fife.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BUPL SYDØST

BUPL: Stop den onde SFO-spiral 10. august 2020 kl. 14.48

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

Annonce