cookie-og-privatlivspolitik
Politiet i Slovakiet har i en sag om drab på journalisten Jan Kuciak, der sidste år udløste de største demonstrationer i Slovakiet siden kommunismens fald, anholdt en formodet bagmand.
Politiet i Slovakiet har i en sag om drab på journalisten Jan Kuciak, der sidste år udløste de største demonstrationer i Slovakiet siden kommunismens fald, anholdt en formodet bagmand.
Foto: David W Cerny/Reuters

Udland

Slovakisk entreprenør sigtet i sag om journalistdrab

Sag om drabet på journalisten Jan Kuciak, der sidste år udløste store demonstrationer, har taget ny drejning.
14. marts 2019 kl. 14:40 Af /ritzau/Reuters

Annonce

Politiet i Slovakiet har i en sag om drabet på journalisten Jan Kuciak og hans forlovede anholdt en formodet gerningsmand.

Drabet udløste sidste år de største demonstrationer i Slovakiet siden kommunismens fald.

Myndighederne oplyste torsdag, at en slovakisk forretningsmand er sigtet for at have bestilt drabet på den undersøgende journalist.

- Den 8. marts rejste anklagemyndigheden sigtelser mod ham for at have bestilt drabet på Jan Kuciak, siger en ikke navngivet embedsmand fra klagemyndigheden i Bratislava.

Tidligere er fire personer sigtet og anholdt for drabet, som skete i februar sidste år.

De fire anholdte er en kvinde kaldet "Alena Zsquot", der også er sigtet for at have bestilt drabet. Hun har arbejdet for den netop anholdte forretningsmand. En anden anholdt er Tomas Zsquot, som politiet mener begik drabet.

To andre er sigtet for at være henholdsvis mellemmand og chauffør.

Kuciak og hans forlovede blev fundet skudt og dræbt i deres hjem nær Bratislava.

Drabene førte til massedemonstrationer og udløste en politisk krise, som medvirkede til regeringskrise. Peter Pellegrini blev udnævnt til ny premierminister.

Hans forgænger var Robert Fico, som var Slovakiets premierminister fra 2006 til 2017. Han trak sig efter massivt pres fra oppositionen, som protesterede mod, at sagen om drabet på den undersøgende journalist var blevet håndteret dårligt.

Organiserede kriminelle - herunder mafiaen - har slået mindst 30 graverjournalister ihjel siden 2016, viste en rapport fra Journalister Uden Grænser (RSF) sidste efterår.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. bjørnebrønden 24. maj 2019 kl. 08.57

AF: LEIF A. JENSEN

Byrådet lader… 23. maj 2019 kl. 19.03

AF: LINDA SOMMER

Lokallisten Lolland siger… 20. maj 2019 kl. 20.22

AF: JENS RANE HOLCK

Nej til havbrug, ja til… 20. maj 2019 kl. 00.05

AF: JOHN WENNERWALD

Bananrepublikken Danmark 19. maj 2019 kl. 23.27

AF: LEIF A. JENSEN

Gylden mammon S garanti for… 16. maj 2019 kl. 21.25

Annonce