cookie-og-privatlivspolitik
Demonstranter, der aktionerer i Valencia for at Cataloniens selvstændighed, i efteråret 2017.  Ni catalanske separatister er mandag blevet anholdt af politiet i Catalonien i de tidlige timer mandag. De er sigtet for at have planlagt voldelige aktioner, siger det spanske politi. (Arkivfoto)
Demonstranter, der aktionerer i Valencia for at Cataloniens selvstændighed, i efteråret 2017. Ni catalanske separatister er mandag blevet anholdt af politiet i Catalonien i de tidlige timer mandag. De er sigtet for at have planlagt voldelige aktioner, siger det spanske politi. (Arkivfoto)
Foto: Jose Jordan/Ritzau Scanpix

Udland

Spansk politi anholder ni catalanske separatister

Dokumenter og hardware er ifølge spansk avis beslaglagt i aktion mod gruppe, som skulle have planer om vold.
23. september 2019 kl. 10:01 Af Ritzau

Annonce

Ni catalonske separatister er blevet anholdt af politiet i Catalonien i de tidlige timer mandag. De er sigtet for at have planlagt voldelige aktioner, siger det spanske politi.

- En domstol havde givet ordre til anholdelserne, siger en talsmand for politiet uden at oplyse yderligere detaljer.

Avisen La Vanguardia skriver, at ni personer blev anholdt under politioperationen klokken 5 mandag morgen i forskellige byer i Catalonien - blandt andet i Sabadell og Parets del Valles.

- De ni anholdte er separatister, skriver La Vanguardia med henvisning til unavngivne kilder i politiet.

- Der blev beslaglagt dokumenter og computerhardware, skriver avisen videre.

Massebevægelsen for Cataloniens løsrivelse i det nordøstlige Spanien, som i 2017 kastede landet ud i en dyb politisk krise i 2017, har hidtil været en fredelig bevægelse.

600.000 catalonske separatister aktionerede tidligere på måneden i anledning af catalanernes nationaldag den 11. september.

Oprindeligt er dagen en hyldest til Barcelonas faldne i kampen mod den spanske kong Filip i 1714. Men siden 2012 er den årlige Diada-helligdag blevet brugt til at vise opbakning til en løsrivelse fra Spanien.

Catalonien, der har Barcelona som hovedby, afholdt den 1. oktober 2017 en omstridt folkeafstemning om løsrivelse fra det øvrige Spanien. Afstemningen var på forhånd erklæret forfatningsstridig af den spanske forfatningsdomstol.

Efter folkeafstemningen erklærede det daværende regionale styre under ledelse af Carles Puigdemont Catalonien for uafhængigt.

Det fik regeringen i Madrid til at gribe ind, afsætte det regionale styre og udskrive nyvalg til regionsstyret.

12 personer, som var med til at organisere folkeafstemningen, sidder fortsat i fængsel, hvilket har vakt vrede hos separatisterne. Carles Puigdemont er flygtet fra Spanien.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Socialdemokraterne, de… 03. juni 2020 kl. 11.14

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

Annonce