cookie-og-privatlivspolitik
Angrebet den 21. april var et koordineret angreb på luksushoteller og kirker. Det var selvmordsangreb. Tre kirker blev angrebet, og det samme gjorde tre luksushoteller og to andre mål. Islamisk Stat (IS) har taget skylden for blodbadet. (Arkivfoto)
Angrebet den 21. april var et koordineret angreb på luksushoteller og kirker. Det var selvmordsangreb. Tre kirker blev angrebet, og det samme gjorde tre luksushoteller og to andre mål. Islamisk Stat (IS) har taget skylden for blodbadet. (Arkivfoto)
Foto: Ishara S. Kodikara/Ritzau Scanpix

Udland

Sri Lankas præsident beordrer nye undersøgelser af påskeangreb

258 personer mistede livet under koordinerede angreb mod luksushoteller og kirker i Sri Lanka i påsken.
22. september 2019 kl. 07:30 Af Ritzau

Annonce

Sri Lankas præsident, Maithripala Sirisena, har udnævnt en kommission til at gennemføre nye undersøgelser af de koordinerede bombeangreb påskedag, der slog 268 mennesker ihjel.

Det oplyser den srilankanske regering søndag ifølge nyhedsbureauet dpa.

Islamiske ekstremistiske grupper menes at stå bag selvmordsbomben den 21. april, der ramte tre kirker og tre luksushoteller i Sri Lanka.

Den nye kommission, ledet af en dommer for anklagemyndigheden, begynder sit arbejde midt i beskyldninger fra den katolske kirke i Sri Lanka.

Ifølge ærkebiskop Malcolm Ranjith har undersøgelserne, der er blevet gennemført indtil videre, været utilstrækkelige.

Sri Lankas præsident har givet kommissionen til opgave at undersøge de grupper, der er ansvarlige for de koordinerede angreb.

De vil også undersøge, hvorvidt embedsmænd begik fejl ved ikke at reagere på sikkerhedsadvarsler forud for angrebet, lyder det fra en talsmand for præsidentens kontor.

Kommissionen har fået en periode på seks måneder til at gennemføre undersøgelserne og rapportere tilbage til præsidenten.

En af beskyldningerne mod politiet og sikkerhedsstyrkerne er, at de undlod at handle på baggrund af udenlandske rapporter om, at islamistgrupper havde planlagt at udføre angreb på kirker.

Regeringen har tidligere hævdet, at advarslerne ikke indeholdt specifikke oplysninger om bombeangrebet.

Gerningsmændene bag bombeangrebene var ifølge myndighederne medlemmer af den jihadistiske gruppe National Thowheeth Jama'at, der har erklæret loyalitet til Islamisk Stat i Syrien.

Forud for bombeangrebene havde lederen af gruppen, Zahran Hashim, lavet en video sammen med sine medsammensvorne, hvor de svor troskab til IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi.

Angrebene i Sri Lanka ramte tre kirker, tre luksushoteller og yderligere to mål med selvmordsbomber. Blandt de dræbte var tre danske børn.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce