cookie-og-privatlivspolitik
- De trusler, som vi havde før pandemien, eksisterer stadig: Ruslands aggressive opførsel, brutal terrorisme, sofistikerede cyberangreb, Kinas fremmarch og de sikkerhedsmæssige følger af klimaforandringer, siger Jens Stoltenberg.
- De trusler, som vi havde før pandemien, eksisterer stadig: Ruslands aggressive opførsel, brutal terrorisme, sofistikerede cyberangreb, Kinas fremmarch og de sikkerhedsmæssige følger af klimaforandringer, siger Jens Stoltenberg.
Foto: Pool/Reuters

Udland

Stoltenberg opfordrer til at gribe chancen med Joe Biden

Efter Joe Biden har overtaget i USA, er der en unik chance for at tackle udfordringer sammen, siger Nato-chef.
26. februar 2021 kl. 10:19 Af Ritzau

Mens pandemien sætter dagsordnen, må EU-landene ifølge Natos generalsekretær huske, at trusler og udfordringer ikke er forsvundet, selv om de måske er trængt i baggrunden.

- De trusler, som vi havde før pandemien, eksisterer stadig. Det er Ruslands aggressive opførsel. Brutal terrorisme. Sofistikerede cyberangreb. Kinas fremmarch og de sikkerhedsmæssige følger af klimaforandringer, siger Jens Stoltenberg.

Nordmanden taler før andendagen af et EU-topmøde, hvor han deltager i en session om samarbejdet mellem EU og Nato.

Han mener, at præsidentskiftet i USA, hvor Joe Biden i januar tog over som præsident efter Donald Trump, er en mulighed, som parterne må gribe.

- Jeg mener, at vi med en ny ledelse i USA har vi en unik chance for at indlede et nyt kapital i det transatlantiske forhold, siger Stoltenberg på et pressemøde med EU-præsident Charles Michel.

Annonce

Joe Biden lagde som noget af det første en ny kurs for klimapolitikken, hvor USA igen er del af de internationale bestræbelser gennem FN på at reducere klimaforandringerne.

- Ingen lande eller kontinenter kan tackle disse udfordringer på egen hånd. Hverken Europa eller Nordamerika. Men Nordamerika og Europa sammen, siger han.

EU-landenes udenrigsministre besluttede tidligere i denne uge, at man vil indføre yderligere sanktioner mod Rusland. Denne gang på grund af brud på menneskerettigheder.

I forvejen havde man vedtaget sanktioner med baggrund i konflikten i Ukraine.

- Vi vil have større stabilitet og forudsigelighed i vort nærområde. Vi skal diskutere, hvilke værktøjer vi skal bruge for at nå de mål, siger Charles Michel.

Annonce

Torsdag talte EU's stats- og regeringschefer om pandemien og vaccinepas.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

Annonce

ANNONCE