cookie-og-privatlivspolitik
Gadefejere spreder desinfektion mod covid-19 i Moskva, som nu igen lukkes ned på grund af tiltagende smitte. En ny EU-rapport kritiserer torsdag Rusland for "systematisk misinformation" omkring covid-19. (Arkivfoto).
Gadefejere spreder desinfektion mod covid-19 i Moskva, som nu igen lukkes ned på grund af tiltagende smitte. En ny EU-rapport kritiserer torsdag Rusland for "systematisk misinformation" omkring covid-19. (Arkivfoto).
Foto: Ulf Mauder/Ritzau Scanpix

Udland

Storbritannien har højeste smittetal siden midten af juli

WHO: Smitte tager til i Europa. Navnligt udviklingen i Rusland vækker bekymring. Moskva lukkes i en periode.
21. oktober 2021 kl. 19:02 Af Ritzau

Storbritannien registrerede torsdag over 52.000 nye tilfælde af covid-19 efter en periode med et stærkt stigende antal infektioner. Det er det højeste daglige smittetal i godt tre måneder.

I de seneste syv dage er antallet af smittetilfælde steget med 18 procent i forhold til ugen før. Det viser data fra den britiske regering.

Sundhedsminister Sajid Javid afviste onsdag opfordringer fra læger om at genindføre restriktioner på grund af de stigende smittetal. Javid sagde, at restriktioner vil komme igen, hvis folk ikke lader sig vaccinere.

Verdenssundhedsorganisationen WHO siger, at der i Europa er registreret en smitteforøgelse på syv procent over den seneste uge. WHO's Europa-direktør, Hans Kluge, siger, at omkring en tredjedel af indbyggerne i Europa er vaccineret.

- Men vaccinationstakten må øges. Forskellene i vaccinationsgraden mellem forskellige lande må udlignes, pointerer han.

Annonce

WHO's Europa-region består af over 50 lande.

I Rusland er der flere faresignaler, og Moskva lukkes ned i næste uge på grund af en foruroligende smittebølge.

Sundhedsmyndighederne i Rusland melder torsdag om 36.339 nye smittetilfælde og 1036 nye dødsfald med covid-19 på et døgn. Myndighederne siger, at virus for tiden spreder sig hurtigere end på noget tidligere tidspunkt.

Rusland er det land i Europa, der i absolutte tal har registreret flest coronarelaterede dødsfald - 227.389. Det tal stammer fra den officielle opgørelse, mens det reelle tal menes at være betydeligt højere.

Ser man på tallene i forhold til befolkningsstørrelse er der dog flere andre europæiske lande med betydeligt højere dødstal.

Annonce

Helt i top er Bosnien-Hercegovina med 3408 døde per en million indbyggere. Det er på verdensplan kun overgået af Peru med 6150 døde per en million indbyggere. Opgjort på den måde ligger Rusland nummer 35 på listen med lidt over 1500 døde per million.

En ny EU-rapport kritiserer torsdag Rusland for "systematisk misinformation" omkring covid-19. Rapporten siger, at de russiske medier har skabt tvivl om vacciners effektivitet. Det giver nu bagslag i form af stærkt stigende smitte og dødstal.

I Moskva lukkes butikker, der ikke sælger basale varer, i lukkeperioden, og sports- og kulturarrangementer aflyses.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE