cookie-og-privatlivspolitik
Den britiske udenrigsminister, Dominic Raab, siger, at briterne hurtigt sammen med andre "ligesindede" lande vil reagere i FN på Kinas indførelse af en national sikkerhedslov for Hongkong.
Den britiske udenrigsminister, Dominic Raab, siger, at briterne hurtigt sammen med andre "ligesindede" lande vil reagere i FN på Kinas indførelse af en national sikkerhedslov for Hongkong.
Foto: John Sibley/Reuters

Udland

Storbritannien vil reagere på udvikling i Hongkong i FN

Tidligere Hongkong-guvernør: Kinas sikkerhedslove har afsluttet Hongkongs æra med "et land, to systemer".
30. juni 2020 kl. 13:36 Af Ritzau

Annonce

Den britiske udenrigsminister, Dominic Raab, siger, at briterne hurtigt sammen med andre "ligesindede" lande vil reagere i FN på Kinas indførelse af en national sikkerhedslov for Hongkong. Det skriver Reuters.

- Vi har arbejdet meget tæt sammen med vore internationale partnere, med EU, med G7 og vi vil absolut tage sagen op sammen med ligesindede partnere i FN's Menneskerettighedsråd om kort tid, siger han i en erklæring i parlamentet i London.

-Hongkongs succes er blevet bygget på selvstyre i det ene land - ud fra mønsteret med to forskellige systemer. Dette er helt klart truet nu, hvis Kina har indført den nye sikkerhedslovgivning, siger Raab.

Premierminister Boris Johnson siger ligeledes i en kort kommentar, at Storbritannien vil komme med en reaktion på udviklingen i Hongkong på et senere tidspunkt.

Chris Patten, den sidste britiske guvernør i territoriet, siger i en erklæring, at Kina med indførelsen af sikkerhedsloven har afsluttet æraen med "et land, to systemer".

- Vi beklager meget dybt denne beslutning, siger Det Europæiske Råds leder, Charles Michel.

Det amerikanske handelsministerium ophævede mandag officielt den særlige handelsstatus, som Hongkong har haft, siden området blev overdraget fra Storbritannien til Kina den 1. juli 1997.

- Med det kinesiske kommunistpartis gennemførelse af nye sikkerhedstiltag mod Hongkong er risikoen for, at følsom amerikansk teknologi vil blive omdirigeret fra Folkets Befrielseshær eller sikkerhedsministeriet, steget, samtidig med, at områdets autonomi undermineres, udtalte Wilbur Ross, den amerikanske handelsminister, i en meddelelse.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce