cookie-og-privatlivspolitik
En boligblok ses her i et område i Vetlanda, hvor svensk politi foretog ransagninger torsdag. En 22-årig mand, som er anholdt efter et angreb i den sydsvenske by, er sigtet for drabsforsøg. Sagen efterforskes ikke længere som en terrorsag.
En boligblok ses her i et område i Vetlanda, hvor svensk politi foretog ransagninger torsdag. En 22-årig mand, som er anholdt efter et angreb i den sydsvenske by, er sigtet for drabsforsøg. Sagen efterforskes ikke længere som en terrorsag.
Foto: 62360 Mikael Fritzon/TT/Ritzau Scanpix

Udland

Svensk politi sigter 22-årig efter knivangreb mod syv mænd

Ingen personer er umiddelbart i livsfare efter et knivangreb onsdag i den svenske by Vetlanda.
04. marts 2021 kl. 13:44 Af Ritzau

En 22-årig mand med afghansk baggrund mistænkes af svensk politi for at stå bag knivangreb onsdag mod syv forskellige mænd i byen Vetlanda.

Det siger politiet torsdag eftermiddag på et pressemøde.

De syv ofre har fået forskellige skader, men ingen af dem er på nuværende tidspunkt i livsfare. Det oplyser hospitalsdirektør Martin Takac.

Ingen af de syv mænd har nogen umiddelbar tilknytning til den mistænkte, lyder det på pressemødet ifølge den svenske avis Expressen.

Efter angrebet onsdag meddelte politiet i første omgang, at man ikke mistænke nogen mulig terrorhandling. Det blev dog ændret senere onsdag, hvor politiet meddelte, at sagen blev efterforsket som mulig terror.

Annonce

Det har torsdag ændret sig endnu engang. Den 22-årige er mistænkt for drabsforsøg, men altså ikke umiddelbart for at have et terrormotiv.

På torsdagens pressemøde spørger den svenske avis Aftonbladet ind til, hvorfor politiet på den måde er gået frem og tilbage.

- Som jeg sagde, så er det nu betegnet som drabsforsøg. Vi efterforsker, om der kan være et terrormotiv. Det er noget, vi efterforsker, og som vi efterforsker nøje. Men vi kan ikke give flere detaljer.

- Med den information, vi har nu, så betegnes det som drabsforsøg, siger Malene Grann, der er politichef i området.

Vetlanda ligger i det sydlige Sverige - cirka 300 kilometer nordøst for Malmø.

Annonce

Den 22-årige blev skudt af politiet, da det rykkede ud mod ham onsdag eftermiddag. Han begyndte straks at bløde voldsomt og blev kørt til hospitalet. Hans nærmere tilstand kendes ikke umiddelbart torsdag.

Det ældste af de syv ofre er født i 1945, og den yngste er født i 1985.

- Fem af patienterne har været forbi intensivafdelingen, og flere er blevet opereret, siger hospitalsdirektør Martin Takac.

Ifølge Expressen blev den 22-årige mistænkte, der er afghansk statsborger, første gang registreret i det svenske folkeregister i 2017.

Manden, der er bosiddende i Vetlanda, menes at være gået til angreb fem forskellige steder i den centrale del af byen.

Annonce

Der bor knap 30.000 mennesker i Vetlanda kommune. Det viser tal fra den svenske statistikbank SCB, der er Sveriges pendant til Danmarks Statistik. Omkring halvdelen af dem bor i byen Vetlanda.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

Annonce

ANNONCE