cookie-og-privatlivspolitik

Udland

Sverige har registreret et dødsfald mere med covid-19

I alt 5744 er døde med covid-19. Sammenlagt er 81.012 personer blevet bekræftet smittet med corona i Sverige.
03. august 2020 kl. 14:12 Af Ritzau

Annonce

Sverige har siden fredag registreret yderligere et dødsfald med coronavirus. Dermed stiger det samlede dødstal til 5744. Det oplyser Folkhälsomyndigheten mandag.

Sammenlagt er 81.012 personer blevet bekræftet smittet med covid-19 i Sverige.

2515 personer med covid-19 har været eller er under behandling på intensivafdelinger i Sverige.

Smittetrykket i Sverige er faldet så meget, at Udenrigsministeriet i Danmark torsdag åbnede for alle rejser til samtlige svenske regioner.

Dermed frarådes ikke-nødvendige rejser ikke længere - uanset hvilken del af landet, der er tale om. Samtidig er der også åbnet for, at svenskere fra hele landet kan rejse ind i Danmark som turister. Så længe de har booket mindst seks overnatninger.

Selv om antallet af nye smittede og døde med coronavirus har været aftagende over de seneste uger, så blev svenskerne i sidste uge advaret om, at mange fortsat må arbejde hjemme i efteråret.

- Vi kommer fortsat til at anbefale, at man arbejder hjemme over efteråret, hvis det er muligt, sagde den svenske statsepidemiolog, Anders Tegnell.

Budskabet kom på et pressemøde torsdag sammen med den svenske socialminister, Lena Hallengren.

Tegnell understreger, at de svenske sundhedsmyndigheder går efter at finde "holdbare løsninger", der kan fungere under coronakrisen, så længe den nu varer.

Han har lagt op til, at svenske virksomheder eventuelt kan lave skifteordninger, så ansatte skiftes til at arbejde hjemme og på kontoret.

- Men man må som arbejdsgiver tænke over, at det kan have en række negative konsekvenser, hvis man sidder hjemme i lange perioder.

Samtidig opfordrer de svenske myndigheder til, at man så vidt muligt undgår offentlig trafik, hvis man har andre muligheder.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

Annonce