cookie-og-privatlivspolitik
Sydafrika ophævede 1. juni et midlertidigt forbud mod salg af alkohol, men forbuddet er søndag genindført med omgående virkning. Det sker for at mindske presset på sundhedsvæsnet, oplyser landets præsident, Cyril Ramaphosa. (Arkivfoto).
Sydafrika ophævede 1. juni et midlertidigt forbud mod salg af alkohol, men forbuddet er søndag genindført med omgående virkning. Det sker for at mindske presset på sundhedsvæsnet, oplyser landets præsident, Cyril Ramaphosa. (Arkivfoto).
Foto: Pool New/Reuters

Udland

Sydafrika lukker ned om natten og forbyder salg af alkohol

Brat stigning i antal smittetilfælde får Sydafrika til at genindføre natligt udgangsforbud og alkoholforbud.
13. juli 2020 kl. 00:24 Af Ritzau

Annonce

Sydafrika genindfører natligt udgangsforbud og suspenderer salg af alkohol på grund af en stor stigning i antallet af personer, der er smittet med coronavirus.

Det meddeler landets præsident, Cyril Ramaphosa, ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Samtidig med at vi nærmer os infektionstoppen, er det helt afgørende, at vi ikke overbebyrder vores klinikker og hospitaler med alkoholrelaterede skader, der kunne være undgået, siger præsidenten i en tv-transmitteret tale.

Antallet af nye smittetilfælde er den seneste tid skudt i vejret med mindst 12.000 om dagen. Det er det fjerdehøjeste globalt ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Det presser vores ressourcer til det yderste, konstaterer Cyril Ramaphosa.

- For at sikre kapacitet på hospitaler har vi derfor besluttet med øjeblikkelig virkning at suspendere salg, udskænkning og distribution af alkohol.

- Det er en kamp om at redde hvert eneste liv, og vi skal bruge hver eneste hospitalseng. Coronavirus-stormen er langt kraftigere og mere ødelæggende end noget andet, vi har oplevet, lyder det fra præsidenten ifølge Reuters.

Udgangsforbuddet gælder fra klokken 21.00 til 04.00. Personer, der rejser frem eller tilbage fra arbejde i tidsrummet er undtaget. Det samme gælder, hvis man har brug for lægehjælp.

Den 1. marts indførte Sydafrika forbud mod salg af alkohol. Det blev ophævet 1. juni, hvilket ifølge præsidenten har vist sig at være for tidligt.

- Der er nu klare beviser på, at genoptagelsen af alkoholsalg har medført et betydeligt pres på vores hospitaler, inklusive traumeafdelinger og skadestuer, på grund af motorcykelulykker, vold og kvæstelser, som skyldes indtagelse af alkohol, siger præsidenten.

Myndighederne har reserveret 28.000 sengepladser udelukkende til Covid-19-patienter, men sundhedsvæsnet er voldsomt underbemandet. Der mangler mindst 12.000 læger, sygeplejersker og fysioterapeuter, skriver AFP.

Sydafrika er det hårdest ramte land i Afrika med over 272.000 bekræftede smittetilfælde og næsten 4100 coronarelaterede dødsfald.

Sundhedseksperter i landet har estimeret, at virusudbruddet vil toppe mellem juli og november, og at dødstallet vil stige til mindst 40.000.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce