cookie-og-privatlivspolitik
Afghanske regeringssoldater træner ved hærens træningscenter i Herat-provinsen i denne uge. I blodige angreb få dage efter, at fredsforhandlnger er indledt mellem regeringen og Taliban, blev mindst 20 dræbt af den islamistiske bevægelse.
Afghanske regeringssoldater træner ved hærens træningscenter i Herat-provinsen i denne uge. I blodige angreb få dage efter, at fredsforhandlnger er indledt mellem regeringen og Taliban, blev mindst 20 dræbt af den islamistiske bevægelse.
Foto: Hoshang Hashimi/Ritzau Scanpix

Udland

Taliban dræber 20 medlemmer af sikkerhedsstyrkerne

Blodige angreb i Afghanistan sker, få dage efter at længe ventede fredsforhandlinger er indledt i Qatar.
17. september 2020 kl. 14:12 Af Ritzau

Annonce

Mindst 20 medlemmer af Afghanistans sikkerhedsstyrker blev natten til torsdag dræbt af Taliban i den østlige provins Nangarhar.

Det oplyser regeringskilder.

Mindst 17 medlemmer af sikkerhedsstyrkerne blev såret ved i alt tre forskellige angreb i forskellige distrikter, oplyser en talsmand for guvernørens kontor i Nangarhar.

Den militante oprørsbevægelse har også lidt store tab, tilføjer han over for AFP. Omkring 30 Taliban-krigere meldes dræbt. Blandt dem er også udlændinge, meddeler talsmanden.

De blodige angreb sker, få dage efter at repræsentanter for den afghanske regering og for Taliban indledte længe ventede forhandlinger om fred.

Afghanistans fungerende forsvarsminister, Asadullah Khalid, udtrykker håb om, at de to parter kan nå til enighed. Han advarer samtidig Taliban om, at bevægelsen ikke kan vinde militært.

- Hvis fjenden tror, at den kan erobre alt med magt, er det en drøm, en fantasi, det er umuligt, og det er vanvid, siger han torsdag.

Fredsforhandlingerne i Qatars hovedstad, Doha, blev indledt lørdag, efter at omkring 5000 Taliban-fanger var blevet løsladt for at bane vej for forhandlingerne.

USA har ageret mægler i striden.

Nato sagde ved forhandlingernes begyndelse, at det nuværende niveau af vold med fortsatte Taliban-angreb mod de afghanske sikkerhedsstyrker er "uacceptabelt højt og undergravende for tilliden til fredsprocessen".

- Vi opfordrer Taliban til at tage afgørende skridt fremad mod et stop af volden, hedder det.

Forhandlingerne finder sted i et konferencecenter i et hotel i Doha.

Amerikanerne indgik i februar en aftale med Taliban, der banede vej for de igangværende forhandlinger. Aftalen indebærer en gradvis tilbagetrækning af udenlandske styrker fra Afghanistan.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce